DOKAZ MODRIĆEVE VELIČINE: Ovo su legende koje nikada nisu osvojili ovu prestižnu nagradu

Kiosk
DOKAZ MODRIĆEVE VELIČINE: Ovo su legende koje nikada nisu osvojili ovu prestižnu nagradu
.

Luka Modrić je u odabranom društvu u Londonu proglašen za najboljeg igrača svijeta. Modrić je nakon nagrade za najboljeg igrača SP-a u Rusiji te trofeja za najboljeg nogometaša svijeta po izboru UEFA-e osvojio i treće individualno priznanje.

modric2

Svjetska krovna nogometna organizacija svoju je nagradu prvi put dodijelila 1991. godine, a od 2010. do 2015. godine organizirala je dodjelu u suradnji s France Footballom koji najboljem nogometašu svijeta daje Zlatnu loptu. Međutim, prije dvije godine FIFA i Francuzi odlučili su se razići pa je tako Cristiano Ronaldo 2016. i 2017. bio i The Best i Zlatna lopta.

modric

Modrić je tek 15. fudbaler u historiji kojem je FIFA odala priznanje da je najbolji na svijetu, a ono što je još važnije, Luka je prvi nogometaš koji je prekinuo zastrašujuću dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija koji su međusobno podijelili sva individualna priznanja od 2007. kad je nagradu uzeo Brazilac Kaka. Modrić je od večeras dio nogometne povijesti, a ova nagrada dodatno dobiva na značenju ako pogledamo imena igrača koji je nikad nisu osvojili, a obilježili su zadnjih 30 godina.

ikone

Da listu onih koji nisu osvojili FIFA-in trofej ne širimo previše, u obzir ćemo uzeti samo one igrače koji su bili u najužem izboru (od 1991.), ali nisu dobili pokal: Jean-Pierre Papin, Gary Lineker, Hristo Stoičkov,Thomas Häßler, Dennis Bergkamp, Paolo Maldini, Jurgen Klinsmann, Alan Shearer, Roberto Carlos, Davor Šuker, David Beckham, Raul, Oliver Kahn, Thierry Henry, Andrej Ševčenko, Franck Lampard, Samuel Eto'o, Fernando Torres, Xavi, Andres Iniesta, Franck Ribery, Manuel Neuer i Neymar.

20180924-230503

(Novi.ba)

 

Ne propustite