SLATKO KOJE BEZ PROBLEMA MOGU JESTI I DIJABETIČARI: Tajna je u OVOM sastojku!

Praktična žena
SLATKO KOJE BEZ PROBLEMA MOGU JESTI I DIJABETIČARI: Tajna je u OVOM sastojku!
.

U pripremi slatkog obično se koristi bijeli šećer, pektin i želatin, a to je sve ono što ga na kraju čini ne tako zdravim.

Ipak, postoji "trik" da ga učinite zdravim, a ne može biti jednostavnije - samo umjesto navedenih sastojaka koristite najprirodniji zaslađivač - fruktozu.

dzem

Zanimljivo je da se slatko i pekmezi koji se prave sa fruktozom uopšte ne kvare, pa nema potrebe ni za konzervansima, i tako dobijate najzdraviji proizvod.

Pošto ne treba dodavati želatin, strogo vodite računa o količini sastojaka:

- Kad pravite slatko, neka razmjera voća i fruktoze bude 1:1 (slobodno može i malo manje zaslađivača)

- Kada kuhate pekmez, neka bude razmera voće-fruktoza bude 1:0,5.

dijabetes4

Ovakvo slatko kuha se na jačoj vatri (biće pjene, pa se pripremite). Kuhano slatko sipa se u čiste, sterilisane tegle dok je još vrelo, zatvara poklopcem i odmah okreće naopačke. Držite tako okrenute tegle nekoliko minuta da se stvori vakum - tako vam se neće pokvariti.

maline

Što se tiče voća, koristite koje god želite - ono koje je trenutno u sezoni, poput šljiva, grožđa, jabuka... Ako ste na proljeće odvojili malo višanja ili tokom ljeta kupine i maline, iskoristite ih baš sada za pripremu slatkog u kojem i dijabetičari slobodno mogu da uživaju!

slatko

Žene su poludjele za OVOM MAJICOM: Kada vidite ŠTA MOŽE odmah ćete tražiti GDJE DA JE KUPITE!

 

Ne propustite