KAKAV MEČ Povtekin dominirao, a onda je sijevnuo nokaut kao iz filmova! Rus umalo izletio iz ringa

Kiosk
KAKAV MEČ Povtekin dominirao, a onda je sijevnuo nokaut kao iz filmova! Rus umalo izletio iz ringa
.

Anthony Joshua je dosta teže od očekivanog odbranio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Britanski bokser je na punom Wembleyju nokautirao Aleksandra Povetkina iz Rusije u sedmoj rundi. Tako je odbranio pojaseve po IBF, WBA i WBO verziji. 

joshua-povtekin

Joshua je tako sedmi put zaredom odbranio titulu i potvrdio status najboljeg boksera današnjice. Ovo mu je bila 23 borba karijeri i 23 pobjeda. Impresivno zvuči da je čak u 22 navrata nokautirao svoje protivnike, pa i velikog Vladimira Klička.

S druge strane Povetkin je zabilježio i drugi poraz, a prvi je bio upravo protiv Klička iz 2013. godine. Povtekin je odlično započeo borbu i potpuno neutralisao prvaka u prvih pet rundi. Rus je čak dominirao, a onda je primio udarac preko ruke u sedmoj rundi i tu se sve okrenulo. 

povtekin

Posebno je Povtekin bio dominantan u prvoj rundi kada je dobro uzdrmao iznenađenog Joshuu. Drugi krizni momenat za Britanca desio se u petoj rundi kada je Rus sjajnim serijama opet uzdrmao prvaka.

joshua

Ipak, prvak se nije predavao pa je u šestoj rundi nagovijestio preokret. Čak 21 put je pogodio Povetkina, što se na kraju pokazalo i presudnim. Naime, u sedmoj nova serija prvaka koji žestoko pogađa Povetkina, a sudiji ništa nije preostalo već da prekine borbu nakon što je Rus dva puta završio na podu. U prvi mah malo je falilo da i ispadne iz ringa. 

joshuaq

Ovom pobjedom Joshua je možda poslao ruskog borca u penziju. Prvak je sada bogatiji za 20 miliona funti, dok je Povetkin zaradio 14 manje. Prvak će naslove braniti 13. aprila naredne godine na istom mjestu, a očekuje se da bi mu rival mogao biti pobjednik dvoboja Wilder-Fury. Sigurno je da nas očekuje novi spektakl...

(Novi.ba)

Ne propustite