Vaši peškiri će biti mekani kao kad ste ih tek kupili: Samo ih operite OVIM!

Sve za dom
Vaši peškiri će biti mekani kao kad ste ih tek kupili: Samo ih operite OVIM!
.

Sigurno ste primjetili kako peškiri nakon nekoliko pranja nemaju više onu mekoću, bez obzira na omekšivač koji koristite. Vjerovali ili ne upravo on i može biti krivac za to, a kako da ispravite grešku pogledajte ispod.

d1

Prije svega peškire perite posebno, ne pretrpavajte mašinu i ne mješajte ih sa drugim vrstama tkanina, jer dijelovi ostalih tkanina mogu oštetiti peškire.

d2

d6

Iako zvuči pomalo čudno, ali za vrijeme pranja peškira koristite što manje omekšivača, jer on sadrži enzime koji će s vremenom na peškirima stvoriti sloj koji podsjeća na vosak i koji će potpuno uništiti moć upijanja tkanine.

d3

I najbitniji dio: Preporučljivo je da peškire perete na najvišim temperaturama i da dva puta uključite program ispiranja, a za vrijeme prvog ispiranja u mašinu uspite pola šolje (125 ml) bijelog destilovanog sirćeta koji će vašim peškirima vratiti mekoću.

d4

Ne brinite za miris jer će se on isprati.

d5

eoma često smo svi ponavljamo grešku i u dilemi smokako očistiti parket, a  da ga pri tome ne uništimo hemikalijama i ne izlažemo porodicu istim. Ovo je pogotovo problem u domovima s malom djecom.

po1

po2

Da biste izbjegli korištenje štetnih proizvoda pokušajte s ovim prirodnim receptima.

po4

-Pomiješajte 1 šolju sirćeta sa 10 kapi eteričnog ulja i očistite parket. Soba će mirisati svježe i čisto i ova kombinacija će dezinfikovat pod.

pa5

-Za vrlo tamne parkete, pomiješajte ¼ šolje ohlađenog crnog čaja sa 1/8 šolje sirćeta i 1 kašiku tečnosti za pranje suđa.

pa6

-Za prirodnu tekućinu za poliranje parketa pomiješajte  ½ šolje soka od limuna, ¾ šolje maslinovog ulja i 3 litre tople vode. Rezultat će vas oduševiti!

pa7

PROBALA JE NAJPOPULARNIJU MASKU ZA STOPALA, NAKON 15 DANA OTPALA JOJ JE SVA PETA: Pogledajte kako joj stopala SADA IZGLEDAJU (FOTO)

Uglavnom domaćice čišćenje doma počinju od kupatila, i ono na neki način i jeste prioritet - važno je da uvijek bude savršeno čisto.

Pa pored kade i lavaboa koji bi trebalo da sijaju, tu je i wc šolja također treba da bude dobro oribana.

kupatilo1

Ali, koliko bi često zapravo trebalo da ribamo wc šolju? Ima li prave mjere za to? Lesli Rejčart, vlasnica agencije koja se bavi čišćenjem, otrkila je da je idealno da to bude jednom sedmično, s tim što je potrebno očistiti je i spolja i iznutra. Takođe, ona napominje da svakodnvno treba da se pređe četkom po unutrašnjosti šolje.

solja

"Očistila sam preko 11.000 WC šolja u životu", ističe ova žena, i dodaje kako se nečistoća, kamenac i bakterije bolje uklanjaju prirodnim sredstvima negoli onim kupovnima.

Ona je osmislila i vlastiti recept za domaće sredstvo za čišćenje šolje, a isti je odlučila da podijeli sa svima.

POTREBNO VAM JE:

- 135 grama boraksa

- 135 grama soda bikarbone

- 135 grama soli

- 6 kapi ulja čajevca za dezinfekciju

olja1

UPOTREBA:

Nanesite prah za čišćenje po unutrašnjosti šolje i noseći zaštitne rukavice izribajte šolju spužvom za ribanje. Kada sve dobro oribate, u unutrašnjost šolje dodajte 250 mililitara destilovanog alkoholnog sirćeta. Ostavite da djeluje jedan sat, pa isperite vodom.

wc-solja

.

solja

OTKRIVENA TAJNA: Kora vam se više nikada neće ZALIJEPITI ZA TEPSIJU uz ovaj 'mali' trik ISKUSNIH DOMAĆICA!

Ne propustite