Šta bi bilo kad bi bilo? POGLEDAJTE sastav Ajaxa koji bi HARAO Evropom da nisu prodavali najbolje igrače!

Zanimljivosti
Šta bi bilo kad bi bilo? POGLEDAJTE sastav Ajaxa koji bi HARAO Evropom da nisu prodavali najbolje igrače!
.

U našoj rubrici "Da nije bilo prodaje" danas predstavljamo Ajax, koji bi da je slučajno imao dovoljno novca, odnosno da je mogao odbiti interes bogatijih klubova za njegove igrače, mogao danas imati sjajan tim.

U jedanaestorci sastavljenoj od trenutačno najboljih aktivnih bivših i sadašnjih igrača Ajaxa našli bi se igrači poput Barcinih Suareza, Cillessena i Vermaelena, odnosno Sancheza, Eriksena i Alderweirelda iz Tottenhama, a u kombinaciji sa sadašnjim zvijezdama tima, Matthijsom de Ligtom, Daleyjem Blindom i Hakimom Ziyechom bili bi "al pari" sa najslavnijim ekipama Ajaxa kroz historiju.

Jaspera Cillessena su prodali prije nekoliko sezona za samo 13 miliona eura, a danas je rezervni golman Barcelone i prvi golman nizozemske reprezentacije.

Desnog beka Tobyja Alderweirelda prodali su 2013. u Atletico, a danas je standardan belgijski reprezentativac i član Tottenhama, a u svom timu rado bi ga vidio Jose Mourinho, koji već nekoliko prelaznih rokova koketira sa Spursima, cijena neće biti manja od 50 miliona eura.

Jan Vertonghen otišao je 2012. u Tottenham za 12,5 milionai drži poziciju u središtu odbrane jednog od najboljih premierligaških klubova već više od pola desetljeća. Davinson Sanchez još je jedan defanzivac koji je Ajax zamijenio Londonom, ali njega su Spursi prije dvije sezone platili puno više – čak 40 miliona eura. Toliko valjda košta standardni defanzivac kolumbijske reprezentacije.

Thomas Vermaelen otišao je u Arsenal 2009. godine, ali u međuvremenu dogurao je do Barcelone, iako nije imao sreće posljednjih nekoliko sezona s povredama zaslužuje mjesto u ovom timu.

Veznjak Davy Klaassen prošle sezone otišao je kod Koemana u Everton za 27 miliona eura postavši najskuplji ulazni transfer u historiji plavih, ali ubrzo ga je skinuo transfer Gylfija Sigurdssona. Klaasen nije imao sezonu iz snova i ove godine otišao je u Werder Bremen, ali da se vrati u formu iz Ajaxa, bio bi među najboljim veznjacima u klubu.

Najrazvikaniji dvojac koji je u zadnje vrijeme nosio Ajaxov dres svakako su Christian Eriksen i Luis Suarez. Danca je Tottenham ukrao za samo 13,5 miliona eura, a sad koketira s ponudama od 80 i više miliona eura za njegove usluge, dok o Suarezu ne treba suviše trošiti papir, nakon Ajaxa igrao je u Liverpoolu, a iz njega se prodao u Barcelonu za 80 miliona eura i do danas je među elitnim napadačima u Europi.

Kakav bio ovo tim bio samo da nije bilo prodaje.

ajax2

TIM KAKAV JE AJAX MOGAO IMATI:

Jesper Cillessen – Barcelona – 13 miliona eura – 2016. godina

Toby Alderweireld – Atletico Madrid – 7 miliona eura – 2013. godina

Jan Vertonghen – Tottenham – 12,5 miliona eura – 2012. godina

Matthijs de Ligt – trenutno u timu

Davinson Sanchez – Tottenham – 40 miliona eura – 2017. godina

Thomas Vermaelen – Arsenal – 12 miliona eura – 2009. godine

Daley Blind – trenutno u timu

Davy Klaassen – Everton – 27 miliona eura – 2017. godina

Hakim Ziyech – trenutno u timu

Christian Eriksen – Tottenham – 13,5 miliiona eura – 2013. godina

Luis Suarez – Liverpool – 26,5 miliona eura – 2010. godina

(Novi.ba/Germanijak.hr)

Ne propustite