SLUČAJ "DRAGIČEVIĆ": Kukić tvrdi da je dokaze brisao po nalogu Rađena

Objavljeno:22.09.2018 - 10:43
A A A Times Arial

Alenu Kukiću (36) iz Banjaluke određen je jednomjesečni pritvor nakon što je osumnjičen da je brisanjem snimaka video-nadzora sa objekta u Ulici Velibora Janjetovića Janje počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela u slučaju “Dragičević”

Kako saznaju Nezavisne novine, postojanje osnovane sumnje kao razloga za pritvor Osnovni sud u Banjaluci nalazi u tome, da je iz materijalnih dokaza i iz podnesenog prijedloga vidljivo da je osumnjičeni obrisao oko dva foldera sa šest do osam fajlova sa snimcima video-nadzora i da je bio svjestan da će uništiti sadržaj video-nadzora, da je time svjesno promijenio ili sakrio sadržaj video-fajlova koji mogu biti od značaja za rasvjetljavalje slučaja ubistva Davida Dragičevića.

Osnovni sud je u razlozima za određivanje pritvora naveo da je Kukić uništavanjem video-fajlova i video-nadzora očigledno želio da “prikrije neki dokaz koji je bitan u rasvjetljavanju slučaja ubistva oštećenog Davida Dragičevića, što je kamera vjerno zabilježila jer postoje jasni dokazi da nedostaju vremenski razmaci od 20 minuta u sistemu video-nadzora”.

david-alen

Sud je naveo da navod Kukića da je to uradio po nalogu Đorđa Rađena nije od uticaja jer Kukić nije morao postupiti po njegovoj naredbi, već naprotiv, da je to trebalo izričito da odbije. Sud takođe navodi da osumnjičeni nije dao jasne razloge što je izvršio brisanje, te da je očigledno da skriva pravi razlog brisanja.

“Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica A.K. iz Banje Luke, stavio je prijedlog Osnovnom sudu u Banjoj Luci i za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”, saopšteno je u petak u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Duško Tomić, šef međunarodnog advokatskog tima u slučaju “Dragičević”, rekao je da je Alen Kukić skidao i brisao materijalne dokaze sa nadzornih video-kamera.

Mislim da je to čovjek koji je dobio naredbe da to uradi, ali o tom potom”, kazao je Tomić za Nezavisne novine.

Kukićev advokat Dragan Stupar u petak je podnio žalbu na rješnje suda o pritvoru, ukazujući Sudskom vijeću “da se radi o skandaloznom fabrikovanju djela od strane Okružnog javnog tužioca Dalibora Vreće na štetu osumnjičenog, sa željom da se skrene pažnja sa neznanja i nesposobnosti istog da dovrši istragu u vezi sa slučajem ubistva mla-dića koji je potresao ne samo Banjaluku, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, već i region”.

 

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!