Ona je pobijedila karcinom na maternici, sada upozorava ostale: Ovo je bio jedini SIMPTOM!

Porodica i zdravlje
Ona je pobijedila karcinom na maternici, sada upozorava ostale: Ovo je bio jedini SIMPTOM!
.

24-godišnja djevojka koja je pobijedila rak grlića maternice je svoju priču odlučila da podijeli kao upozorenje.

mater

Naime, ona je na ginekološki pregled svom doktoru prijavila da ima krvarenje između ciklusa kao i nakon odnosa. Međutim ginekolog joj je rekao kako to nije ništa strašno, te da se vrati kada bude imala 25 godina.

ca2

Ipak, njezina krvarenja su otišla tako daleko da je postala anemična, nakon čega su proveli detaljne pretrage i ustanovili da ima rak.

matern

Iako je slutila nešto loše ni u najgorim noćnim morama nije mislila da je zaista to.

materica

Na sreću ona je preživjela, a svoju priču je podijelila kako bi ohrabrila sve žene da idu na pregled i da slušaju svoje tijelo.

GRČEVI U NOGAMA SU OPASAN SIMPTOM: Evo na šta ukazuje bol u listovima i butinama

Podaci Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju da je u 2016. godini više od 39% muškaraca i 40% žena, starosti od 18 godina, imalo prekomjernu težinu. Svi znaju da pretilost nije zdrava, ali šta ako unatoč želji ne uspijevate da smršavite.

Ako ste i vi među onima koji vježbaju ali kilogrami ostaju, možda je vrijeme da posjetite liječnika

Hipotireoza

k1

Što štitnjača bolje radi, to je bolji metabolizam. Nedostatak hormona štitnjače usporava naš metabolizam. U početku, hipotireoza može biti zamijenjena za umor, jer su simptomi slični.

Ali budite oprezni. Je li vaša koža suha? Da li vam nokti i kosa postaju krhki? Imate li anemiju, mučninu ili zatvor? Onda je vjerovatno u pitanju hipotireoza. Ako ste primijetili ove simptome, dobro bi bilo da posjetite liječnika, jer dijeta i tjelovježba neće pomoći ovdje.

Dijabetes melitus tipa II

k3

U slučaju dijabetesa tipa II, za razliku od tipa I, gušterača proizvodi dovoljno inzulina, ali receptori ne reagiraju na njega i postaju tolerantni na inzulin. Kao rezultat toga, veće količine tog nakupljenog hormona uzrokuje pretilost.

Glavna opasnost je da ta bolest može dugo biti nevidljiva i može se naći samo tokom testiranja krvi.

Insulinoma

k4

Insulinom drastično smanjuje razinu šećera u krvi i to dovodi do hipoglikemije. Hipoglikemija doprinosi intenzivnoj gladi, jer naše tijelo nastoji nadopuniti razinu glukoze.

Ako osoba ne jede kad dođe do hipoglikemije, mogla bi osjetiti drhtavicu, tahikardiju, probleme s govorom i ponašanjem, ili se čak onesvijestiti. Ako imate te probleme, vrijeme je da posjetite liječnika.

Stres i depresija

k5

Što je kortizol i zašto nam je potrebna? Kortizol je hormon koji proizvode nadbubrežne žlijezde. One kontroliraju metabolizam ugljikohidrata i sudjeluje u odgovoru na stres.

Kronični stres izaziva konstantnu proizvodnju kortizola i adrenalina. U ovom slučaju, kortizol pretvara energiju u masti i sprema ih. Imate li osjećaj umora, nesanice ili apatije? Vjerojatno se približavate depresiji i nije problem samo u lošem raspoloženju, već je to ozbiljna bolest koju samo stručnjak može liječiti.

Cushingova bolest

k6

Stres i depresija također mogu uzrokovati još jednu ozbiljnu i rijetku bolest. 10-15 ludi na milijun pati od Cushingove bolesti. U ovom slučaju, naše tijelo pohranjuje masti oko trbuha, leđa i vrata. U međuvremenu, ruke i noge ostaju mršave.

Ostali simptomi su: osoba ima povišeni krvni tlak, visok kolesterol, nesanicu, a apetit ostaje izvanredan.

Sindrom policističnih jajnika

k7

Ako višak kilograma ide zajedno s nepravilnim razdobljima i migrenama, osoba vjerojatno ima policistične jajnika. U tom slučaju, gornji dio tijela dobiva težinu i postaje "težak". Osim toga neželjene dlačice počinju rasti po tijelu, pojavljuju se problemi s kožom i glas postaje sve dublji.

Razlog policističnih jajnika je nedostatak spolnih hormona. Jajne stanice se ne razvijaju ispravno i ostaju pričvršćene na jajnike. Jedna od pet žena pati od ove neugodne bolesti. Ipak, bolest je izlječiva.

k2

Simptomi koji su opisani u ovom članku ne moraju upućivati na to da patite od ozbiljnih bolest. Ali ako primijetite nekoliko simptoma odjednom, trebali biste nešto poduzeti i za svaki slučaj posjetiti liječnika.

Ponekad je bolje da budete hipohondrični i obratite pozornost na sićušne promjene u vašem tijelu, jer one često doprinose identificiranju i uklanjanju opasnih bolesti u ranoj fazi.

Na fotografiji snimljenoj bljeskalicom, samo jedno oko je crveno

v1

Crvene oči na fotografijama snimljene s blicem su mučenje za one koji vole fotografirati noću. Ali pravi problem je aako jedno oko bude crveno, a drugo bijelo. To može biti simptom katarakte, infekcija oka ili čak raka oka, što je najopasnije od svega navedenog.

Crna crta na noktu

v2

Ova linija se zove melanonychia, i to nije bolest nego znak ozbiljne bolesti u tijelu. Ako je vidite, odmah idite do liječnika. Jednom ženi s rakom kože je upravo ovakva linija spasila život.

Nagle promjene u rukopisu

v3

Ako se rukopis osobe odjednom promijenio, to može biti znak Parkinsonove bolesti ili tremorne paralize. Uz ovu bolest, rukopis se može naglo mijenjati, postajući neujednačen, malen sa umanjenim ili čak nestalim slovima.

Periodični bljeskovi svjetlosti

v4

Vidjeti iznenadne bljeskove svjetla na mjestima i trenucima u kojima ne bi smjeli biti znak je oštećenja mrežnice. Ako ti bljeskovi (obično opisani kao "eksplodirajuće zvijezde" ili "munje") idu zajedno s glavoboljama ili vrtoglavicom, odmah se obratite liječniku.

Neprestana žeđ

v5

Ako je osoba počela osjećati stalnu žeđ i pij puno više vode nego inače, to je znak intoksikacije. To može biti uzrokovano mnogim čimbenicima, počevši od mamurluka do tumora koji troše tijelo. Ipak, najčešća bolest s ovim simptomom je dijabetes, zbog čega se strogo preporučuje odmah uzeti u obzir taj signal koje vam tijelo šalje.

Bol u području pupka

v6

Upala slijepog crijeva je nešto što izgleda prilično uobičajeno, ali ipak strašno. Najzanimljivija činjenica ovdje je da naučnici i dalje ne mogu shvatiti uzroke ove bolesti, a misle da svaka osoba ima svoje vlastite razloge. Ipak, postoji početni simptom napada koji je uobičajen za većinu ljudi: oštra bol u pupakovom području koji se polako spušta dolje do desne strane trbuha unutar 2-4 sata. Ovaj simptom čak ima svoje ime: simptom Kochera. Ako vam se ikada dogodi, nazovite hitnu pomoć odmah.

Nadut trbuh

v8

Danas, mnogi ljudi pate nadutosti zbog stalnog stresa, dehidracije i prejedanja. Ponekad je to jednostavno neugodno; ponekad to može značiti i manji poremećaj poput zatvora ili bakterija. Ono što možete učiniti ovdje je pokušati identificirati koji proizvodi uzrokuju nadutost i pokušati da manje konzumirati.

Međutim, u drugim slučajevima, naduti stomak može značiti mnogo ozbiljniji zdravstveni problem nego što mislite. Ovaj popis sadrži  bolesti kao što su celijakija pa čak i rak jajnika. Dakle, ako zajedno s nadutostom primijetite stalnu promjenu u vašim crijevnim navikama, bilo kakvu nadutost oko dna  trbuha, ili neobjašnjeno mršavljenje, odmah posjetite svog liječnika.

OVA SMJESA LIJEČI KARCINOM, NEPLODNOST, ASTMU, ČIREVE: Trebaju vam samo tri sastojka I RECITE ZBOGOM DOKTORIMA!

 

Ne propustite