PETAR SE JAVIO I NAPISAO OBJAVU U GRUPI 'PRAVDA ZA DAVIDA', SVI BRUJE O OVOME: Nisam izdajnik svog naroda, ovo moram reći

Aktuelno
PETAR SE JAVIO I NAPISAO OBJAVU U GRUPI 'PRAVDA ZA DAVIDA', SVI BRUJE O OVOME: Nisam izdajnik svog naroda, ovo moram reći
.

U Facebook grupi koja je napravljena sa ciljem rasvjetljavanja slučaja Davida Dragičevića (21) iz Banjaluke oglasio se Petar Plavišić.

O njegovoj objavi svi bruje, a mi je prenosimo u cjelosti:

"Napisaću ovaj tekst, još ovaj put se javljam na ovoj grupi i prestajem jer se nema šta više dodati! 

Prvo da kažem, nisam izdajnik svog naroda, kao i Davor proveo sam četiri godine u ratu, nagrađivan sam, borac prve kategorije! O mojoj borbi drugi neka pričaju! Čitam komentare, objave, replike...

pravda-za-davida

Mislim da u ovoj zemlji više nema niko kome nije jasno šta se dešava, jedina je razlika što postoje oni koji vjeruju onome što vide, i oni koji svojim vlastitim očima ne vjeruju!

Elem, bliže se izbori, kampanja dobija zamah, prljavštine nikad više! Šta je to što ove izbore razlikuje od prethodnih? Ništa!

Jedni su Srbi, Srbende, krstovi im do pupka, iako u Crkvu uđu samo kad se neko blizak krsti, a ni tad ne znaju osnovna pravila ponašanja! Drugi su Hrvati, Hrvatine, sa velikim U, njima je Thompson uzor, Jasenovac im je za ponos, naravno katolici su koliko i Papa iako ne znaju ni ,,Zdravo Marijo", treći opet sa Bosnom u srcu, promovišu Islam, heroji su im sarajevski jalijaši, ljiljani im na svakoj slici iako im značenja ne znaju...

Sa druge strane su oni koji ove prve prozivaju, oni su izdajnici svog naroda, jer pominju kriminal, korupciju, stranačka zapošljavanja, privilegije i sve to dok ne dođu na vlast, onda oni zasjednu u fotelje, zaborave izbore, zaborave riječi izrečene i krenu da se nacionalno bude, jer valja četiri naredne godine ubirati plodove tuđeg rada! 
U svemu tome najzanimljiviji su oni iz dijaspore, koji isključivo ovima prvima šalju evriće, jer oni drugi ne zaslužuju, oni su izdajnici!

IPAK, OVI IZBORI SE RAZLIKUJU!
Razlikuju se jer se desilo nešto neplanski! Desio se Davor! Desila se Pravda za Davida!
Mislili su ovi prvi, ako ubijemo Davida, riješićemo se neugodnog svjedoka, zataškati i idemo dalje jer, ko još pita ko je ubio Milana Vukelića, Mauzera, Imširevića, Culu... nisu znali da jednom sve mora stati! I stalo je, neće ići dalje dok se ovo ne rasvijetli! 

pravda-za-davida

Da se vratim izborima! 

Kao što rekoh, zadnjih preko dvadeset godina, uvijek isto, ako ne bude na vlasti Dodik ili SDS, Čović ili Komšić, Bakir ili Fahro, ovi drugi će nas pojesti za doručak, nestaćemo, ovi će nas uvući u cjelovitu Bosnu, oni će se otcjepiti, oni treći napraviti novi entitet! Neće! Lažu! Niko ništa neće bez nas, bez naroda! Niko nikad neće promijeniti Dejton, dok to sam narod ne dopusti! Zašto? Zato što žive za novac, ne za nas! Najbolji pokazatelj je odnos sa MMF-om! Je li treba bolji pokazatelj od uvođenja akciza! Složiše se za tren! 

Zašto ovo pišem? Zato što želim da jednom za sva vremena ućutkamo kvazipatriote koji nas nazivaju nekakvim rušiocima, obojenim revolucionarima, stranim plaćenicima! Jednostavno, ova vlast je na izdisaju, njima više ni Bog pomoći ne može! A odlaze, ne zato što ih neko ruši, nego što su prešli sve moguće granice! 

pravda-za-davida

I, šta će se desiti kad dođu drugi?

Ništa! Mislite li da će ovi iz Federacije dobiti nešto da mogu rušiti RS, ili ćemo mi iz RS rušiti Federaciju? Hoćemo k...c!
Da je Vama godpodo stalo do RS, kad ste prodali Telekom i Rafineriju, mogli ste 200 firmi da otvorite! Ne da plaćate pepeljaru u zgradi Integral Vlade RS 500 KM!

Zato, pozivam sve ljude dobre volje da nastavimo borbu da se sazna istina! Ne samo istina za Davida, nego za sve one ubijene, nepravedno osuđene, ugnjetene!

Da se sazna istina o svim mafijaškim djelatnostima koje su prodrle u sve sfere društva, da se jednom zaustavi bahat pristup državnih organa prema narodu, da se zaustavi korupcija jer, samo tako ćemo zaustaviti egzodus koji je gori i pogubniji od onog devedesetih izazvanog ratnim dešavanjima!

pravda-za-davida-4-3

Pozivam sve vas, ne dozvolimo da s nama vladaju oni koji su zemlju doveli do bankrota! Neće nam djeca oprostiti Dodika, Bakira, Čovića!

Slučaj 'Dragičević': Pritvor Kukiću zbog manipulisanja snimcima video nadzora

Ne propustite