KAKAV JE OVO ČOVJEK: Nemanja je prvo dao 70.000 eura za malog Dukija, a onda je uradio nešto NEMOGUĆE!

Region
KAKAV JE OVO ČOVJEK: Nemanja je prvo dao 70.000  eura za malog Dukija, a onda je uradio nešto NEMOGUĆE!
.

Nemanja Matić, osim što je veliki fudbaler, svojim djelima je pokazao i da je veliki čovjek.

nemanja

Naime, ovaj srbijanski fudbaler ne samo da je donirao 70.000 eura za liječenje malog Dušana Todorovića (4), nego je svojim imenom i autoritetom isposlovao da bolnica u Barseloni primi Dukija na terapiju dva dana prije no što su pare formalno mogle da legnu na račun klinike u Španiji.

Prijatelji Nemanje Matića, koji su upućeni u cijeli tok drame, ispričali su za srbijanski "Blic" kako se sve odvijalo.

dusan

- Nemanja je zvao porodicu i pitao koliko je novca potrebno. Rečeno mu je da se radi o 70.000 eura. Uplatio je već u subotu, ali je nastala drama jer novac leže na račun bolnice tek u ponedjeljak. Nemanja to nije primio skrštenih ruku, već se rastrčao. Svojim imenom, autoritetom i velikom platom, budući da je zvijezda Mančester junajteda, založio da bolnica dobije garancije da su pare uplaćene. Izašli su mu u susret, Vlada Srbije je dala avion i mali Dušan je stigao u Barselonu dva dana prije no što je novac legao – objasnio je izvor 'Blica'.

dusannnnn-1000x0

KO JE ANONIMNI DOBROTVOR? Dušanov tata konačno odgovorio na pitanje koje su svi postavljali! Mali heroj trpi jake bolove

Identitet anonimnog donatora, srpskog fudbalera Nemanje Matića, otkrio je danas u potresnoj poruci Aleksandar Todorović, otac malog Dukija, koji mu je pritom još jednom javno izrazio veliku zahvalnost.

dusan2

Prvi simptomi Dukijeve bolesti javili su se prije dvije godine, kada je primijećen pad hemoglobina u krvi. Tada je pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu napipao u trbuhu djeteta "strano tijelo", poslije čega ga je uputio u Beograd. Prilikom kasnijih analiza Dušanu je dijagnostikovan maligni tumor.

dusan

Poslije biopsije Dušan je dobio je hemoterapiju, što je utjecalo na to da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše. Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici "Sent Džud" u Memfisu, u SAD. Posle toga je lečenje nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dijete u Beogradu, gdje je Dušan primio i hemoterapije.

dusan

Tumor se, međutim, vratio i Dušan je morao hitno da ode u kliniku u Barseloni na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemoterapije i imunoterapiju.

1617443-mali-dusan-ff

Borba se nastavlja! Mali Dušan je ujedinio cijelu Srbiju koja misli na njega i nada se izlječenju.

Srpski fudbaler rasplakao region izjavama o hrabrom Dušanu koji vodi BITKU ŽIVOT, nema čovjeka na balkanu kojeg nije dirnula ova priča

Ne propustite