Erdogan: Muslimanima potrebni ljubav i saradnja

Svijet
Erdogan: Muslimanima potrebni ljubav i saradnja
.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoganje povodom 10. muharema, dana kada je u 55. godini života ubijen hazreti Husejn, istakao da je ovo događaj koji, iako je od tada prošlo 1379. godine, i dalje "peče srca" muslimana

Turski predsjednik je poručio da događaj u Kerbeli podsjeća na realnost da su muslimanima potrebni ljubav i saradnja, a ne neprijateljstva, javlja Anadolija.

U bitci na Kerbeli život je izgubio jedan od najistaknutijih islamskih vođa i reformatora svih vremena, Husejn ibn Ali, unuk poslanika Muhammeda a.s.

Turski predsjednik je povodom 10. muharema, dana kada je u 55. godini života ubijen hazreti Husejn, istakao da je ovo događaj koji, iako je od tada prošlo 1379. godine, i dalje "peče srca" muslimana.

"Na Kerbeli je preselio i hazreti Husejn, unuk poslanika Muhammeda a.s. Kerbela nas svake godine podsjeća na potrebu ljubavi i saradnje među muslimanima, a ne nesloge i neprijateljstva. Molim Allaha da naša srca ne budu kao pustinja Kerbele i da islamski svijet osnaži jedinstvom, solidarnošću i bratstvom", napisao je Erdogan na Twitter profilu.

Ne propustite