VREMENSKA PROGNOZA: U BiH sutra umjereno oblačno

Vijesti
VREMENSKA PROGNOZA: U BiH sutra umjereno oblačno
.

U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima su registrovani lokalni pljuskovi u planiskim područjima zemlje.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Livno 20, Ivan-sedlo 22, Bugojno i Jajce 25, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 26, Banja Luka, Brčko, Doboj, Gradačac, Prijedor i Tuzla 27, Bijeljina 28, Trebinje 29, Stolac 31 i Mostar 33, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra će u našoj zemlj biti većinom umjereno oblačno.

U ranim jutarnjim satima prolazno slaba kiša padat će na istoku Bosne. U poslijepodnevnim satima po Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Prijepodne na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 20 stepeni. Najviša dnevna većinom između 24 i 30 stepeni. 

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

 

Ne propustite