Trik iskusnih domaćica: Uradite samo OVO i palačinke vam više nikada neće biti ŽILAVI!
Slatki, slani, glavno jelo ili desert uopće nije bitno, palačinke su uvijek dobar izbor.
Ali najveći je problem kada one ispadnu žilave i pokvare cijeli doživljaj, ali uz ovaj trik to se više neće dešavati. Sve što trebate je na početku pripreme jaja, odnosno žumanjke i bjelanjke razdvojiti, a ne ubacivati cijele kao što to obično radite.
Dakle žumance u smjesu ubacite odmah, i dobro ih pomiješajte s ostalim sastojcima, a od bjelanaca napravite mekše tučeni snijeg pa ga tek onda dodajte smjesi i lagano umiješajte sve zajedno.
Vaše palačinke će biti nikad bolje, čak i kada se ohlade.
Koliko god se trudili tijesto vam nikada ne ''ispadne'' kao ono kod iskusnih kuhara. Pa uz ove male trikove više nećete imati taj problem.
1. Prije nego što počenete da pravite tijesto, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi.
2. Ne pretjerujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca.
3. Tijesto s kvascem stavljajte uvijek u zagrijanu rernu.
I na kraju najveća tajna iskusnih domaćica: U svako tijesto stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta, a rezultat će vas oduševiti!
MAME OTKRILE KAKO IM POVRĆE OSTAJE SVJEŽE I DO TRI SEDMICE: Genijalni trikovi HIT SU NA FACEBOOKU!