Predstavljen Ku'ran s prijevodom Nurke Karamana

Objavljeno:18.09.2018 - 09:56
A A A Times Arial

 U Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic, sinoć je u okviru off programa 11. tradicionalne manifestacije "Večeri duhovne muzike/iskustva BH-a višeglasja", predstavljen "Kur'an s prijevodom Nurke Karamana", piše "Fena".

O prijevodu su govorili prevoditelj Nurko Karaman, prof. Zijad Ljevaković, književnik Hadžem Hajdarević i izdavač Mustafa Bećirović.

Na samom početku programa odlomak iz Kur'ana proučio je Alija ef. Drkić, imam Vardarčke džamije u Konjicu, a prisutnim gostima i publici riječi dobrodošlice uputili su direktor Ustanove Narodni univerzitet Konjic u Konjicu Benjamin Mušinović i glavni imam MIZ-e Konjic Refik ef.Delić.

Organizator manifestacije JU Narodni univerzitet u Konjicu u suradnji s partnerima, za 15. listopada najavio je završnicu projekta "Večeri duhovne muzike/iskustva BH-a višeglasja" kada će cjelovečernji program prirediti zbor "Sejfullah" Konjic.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!