Evo koji znakovi u trudnoći BEZ GREŠKE otkrivaju da li ćete roditi dječaka ili djevojčicu

Objavljeno:17.09.2018 - 09:26
A A A Times Arial

Sigurno svaka žena koja je trudna muči jedno pitanje, kog je pola beba koju nosi?! Saznajte na koje znakove da obratite pažnju, jer oni ukazuju da nosite dječaka.

1. Pozicija stomaka

u

Pozicija stomaka jasno može ukazati na to da li nosite dečaka ili devojčicu. Ukoliko je stomak spušteniji, sigurno nosite dječaka.
2. Boja urina

u1

Boja urina se menja tokom trudnoće. Obojenost mokraće ukazuje na to da nosite dječaka. Ukoliko nosite dječaka urin je tamniji, ukoliko je svjetliji, nosite djevojčicu.
3. Akne

u2

Tokom trudnoće mijenja se hormonska ravnoteža, kao što se dešavaju i neke fizičke promjene. Ukoliko dođe do pojave akni, to je jasan znak da nosite dječaka.
4. Veličina grudi

u3

Tokom trudnoće, grudi postaju veće i pripremaju se za stvaranje mlijeka i negovanje novorođene bebe. Kod većina žena, lijeva dojka je uglavnom veća od desne. Međutim, kada nosite dječaka, desna dojka je veća od lijeve.
5. Hladna stopala

u4

Ukoliko su vam stopala konstantno hladna tokom trudnoće, to je jasan indikator da nosite dječaka.
6. Kucanje srca

u5

Uz ovih 10 genijalnih savjeta vaše će lice PONOVNO IZGLEDALO MLADO: Isprobajte ih ODMAH!

Kada odete na pregled za vrijeme trudnoće, ljekari će mjeriti otkucaje srca vaše bebe. Ukoliko su otkucaji srca manji od 140, to može ukazivati na to da nosite dječaka.

7. Rast kose

u6

Još jedan od čestih znakova da nosite dječaka jeste ubrzan rast kose.
8. Žudnja za hranom

u7

Ukoliko nosite dječaka imaćete veliku želju za kiselom i slanom hranom.
9. Položaj u kom spavate

u8

Tokom trudnoće se uglavnom osjećate iscrpljeno i lako se umarate. U ovakvom slučaju, ukoliko češće spavate na levoj strani, to je znak da nosite dječaka.
10. Nema jutarnje mučnine

u9

Ukoliko niste iskusili ranije simptome trudnoće, kao što je jutarnja mučnina, to je znak da nosite dječaka.
11. Dobitak na težini

u10

Zajedno sa okruglim stomakom, dobitak na težini ukazuje na to da nosite dječaka. Kada nosite dječaka, dodatni kilogrami će se uglavnom primijetiti na stomaku, a ako se radi o djevojčici, majka se ravnomjerno goji po cijelom tijelu i licu.
12. Promjena raspoloženja

u11

Pol vašeg djeteta pretežno utiče na vaše ponašanje. Istraživači su došli do zaključka da se radi o muškom djetetu ukoliko dođe do pojave viška testosterona, tj. agresivnog, smijelog i dominantnog karaktera.

GOLOTINJA, SPEKTAKL I BRUKA: Neće vam bit dobro kad vidite šta su ove dame oblačile u septembru! (FOTO)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia