TOPE SE U USTIMA, A KAD IH SIJEČETE PUCKETAJU: Sufle palačinaka zaludjele milione ljudi, svi obožavaju ovaj RECEPT!
Za ove posebne, sufle palačinke, koje je do sada probalo skoro 4 miliona ljudi, kažu da su nešto najslasnije u svijetu palačinki, a evo kako da ih napravite.
TREBA VAM:
Jedno jaje
20g mlijeka
ekstrakt vanile
20g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1 bjelance
15g šećera
POSTUPAK:
Podijelite bjelance i žumance pa bjelance stavite u zamrzivač na kratko, da bude na ivici da se smrzne.
U žumance dodajte mlijeko, brašno i prašak za pecivo pa dobro promiješajte.
Bjelance umutite mikserom dok ne dobijete čvrsti sneg i dodajte mu šećer malo po malo.
Dodajte malo bjelanaca u miks pa promiješajte. Onda to izlijte u posudu gde vam je ostatak bjelanaca i nježno promiješajte.
Nauljite tiganj i zagrejte ga na što nižoj temperaturi, a onda sklonite sa ringle.
Pokupite kutlačom malo testa pa u debelom sloju stavite na tavu. Tek onda ga vratite na ringlu, na ekstremno nisku temperaturu.
Pokrijte poklopcem i pecite dok ne poprimi braon boju, a onda okrenite na drugu stranu.
NAPOMENA:
Ova smjesa lako zagori, vrlo je važno da palačinke, kao što je rečeno, pečete na niskoj temperaturi. Gledajte da ne dodajete više brašna nego što piše u receptu, i važno je i da snijeg od bjelanaca bude čvrsto ulupan.
Dobar tek!
TIJELO DOVODI DO SAVRŠENSTVA: Paradajz dijeta skida 3 kilograma sedmično!