Sve žene ih MORAJU ZNATI: Ovo su simptomi koji ukazuju na MENOPAUZU!

Praktična žena
Sve žene ih MORAJU ZNATI: Ovo su simptomi koji ukazuju na MENOPAUZU!
.

Naučnici sa Sveučilišta u Queenslandu shvatili su da je 48. godina prosječna dob kada žena počne doživljavati simptome menopauze. Tokom tog vremena, žene mogu imati neugodne simptome povezane s hormonskim promjenama u tijelu.

menopauza3

Ovo su neki od njih:

Promjene raspoloženja

m1

Tokom menopauze žene mogu imati nagle promjene raspoloženja, čak i ako za njih nema nekog logičnog objašnjenja ili razloga. Tokom vremena, promjene raspoloženja postaju rjeđe zajedno s fiziološkim promjenama.

Valovi vrućine i znojenja

m2

U početku, žene se osjećaju grozničavo i znojne se, crvene u licu i vratu, a onda osjećaju hladnoći. Kako biste ublažili ove simptomi trebali biste isključiti određene začine, bilje i alkohol iz prehrane. A ako ste pušač, prestanite pušiti.

Poteškoće sa spavanjem

m3

Problemi sa spavanjem jedan su od najpopularnijih simptoma koje žene imaju za vrijeme menopauze.

GRČEVI U NOGAMA SU OPASAN SIMPTOM: Evo na šta ukazuje bol u listovima i butinama

Depresija

m4

Klimakterij je normalni dio života, a većina žena to doživljava na sličan način. Međutim, neke žene postaju osjetljivije u smislu tjelesnog i psihičkog zdravlja, pa postoji visoki rizik od depresije.

Ako žene odu liječniku na vrijeme i testiraju se na depresiju, to bi moglo pomoći u smanjenju ili čak i uklanjanju simptoma.

Problemi s pamćenjem

m5

Studije na Sveučilištu Illinois u Urbana-Champaignu i Sveučilištu Northwestern u Chicagu pokazale su da žene koje doživljavaju menopauzu mogu imati probleme s pamćenjem.

Vaskularni problemi

m6

Znanstvenici sa Sveučilišta Colorado otkrili su povezanost između simptoma menopauze i vaskularnih problema.

Trebali biste dobro paziti na svoj kardiovaskularni sustav tokom tog razdoblja. Također, možete imati otekline u nogama i rukama, a kako biste ih smanjili, trebali biste piti manje vode u večernjim satima.

Glavobolja

m7

Općenito, žene imaju češće glavobolje nego muškarci, a njihova učestalost tokom menopauze može se povećati za 76%.

Stres

m8

Studija iz Odjela za psihijatriju na Sveučilištu u Sjevernoj Karolini na Chapel Hillu sugerira da estradiol (oblik estrogena) fluktuacija koja je česta tokom menopauze može povećati emocionalnu osjetljivost na psihosocijalni stres.

Niski libido

m9

OVA SMJESA LIJEČI KARCINOM, NEPLODNOST, ASTMU, ČIREVE: Trebaju vam samo tri sastojka I RECITE ZBOGOM DOKTORIMA!

Ne propustite