CIJELOG ŽIVOTA POGREŠENO PEČETE KROMPIR I PRAVITE FATALNU GREŠKU: Poznati kuhar otkriva potez koji to riješava

Praktična žena
CIJELOG ŽIVOTA POGREŠENO PEČETE KROMPIR I PRAVITE FATALNU GREŠKU: Poznati kuhar otkriva potez koji to riješava
.

Veliki broj domaćica pogrešno sprema ovaj prilog. 

Vrhunski kuhar iz Australije Kalum Han otkrio je da najveći broj domaćica, ali i profesionalnih kuhara, pravi najveću grešku u kuhinji pri spremanju krompira. 

krompir10

Sada je odlučio podijeliti svoju tajnu.

On savjetuje da krompire koje pečemo izvadimo iz rerne prije nego oni budu skroz pečeni.

AKO SPREMATE PAPRIKU ZA ZIMU: 3 savjeta iskusnih domaćica koji uvijek koriste kad se sprema zimnica

- Hrana nastavlja da se kuha i peče i pošto je sklonite sa vatre ili izvadite iz rerne, bilo da je u pitanju meso, rižoto ili jaje. Skinete hranu sa vatre malo pošto ona bude spremna, objašnjava on.

krompir

Dodaje da je krompir neophodno djelimično kuhati 10 minuta u slanoj vodi prije nego ga stavimo u rernu. 

Treba pažljivo ukloniti višak vode i staviti krompir u posudu za pečenje.

krompir

- Kada ovako poredate krompir, onda izlažete veću površinu krompira pečenju i toplota može da struji između komadića što će ga učiniti savršeno hrskavim, objašnjava poznati kuhar.

krompir1

Njegov recept podrazumijeva da dodate krompiru malo začina i maslinovog ulja i stavite na pečenje u rernu koja je zagrijana na 200 stepeni. 

Savjetovao je domaćicama da ne budu škrte na začinima već da dodaju što više aromatičnih sastojaka.

Ne propustite