STUDIJ - MAGISTAR NUTRICIONIZMA NA UNIVERZITETU U TUZLI: Univerzitet u Tuzli već 4 generacije educira magistre nutricionizma

Aktuelno
STUDIJ - MAGISTAR NUTRICIONIZMA NA UNIVERZITETU U TUZLI: Univerzitet u Tuzli već 4 generacije educira magistre nutricionizma
.

Ovih dana u toku je upis na II ciklus studija nutricionizma (diploma i zvanje Magistra nutricionizma) na odsjeku Prehrambene tehnologije Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Studij izučava životni stil kao i sastojke hrane te njihov utjecaj na zdravlje.

Prijave se primaju do 20.09.2018 god. Do sada su ovaj studij upisivali: liječnici, farmaceuti, dr veterine, agronomi, tehnolozi, hemičari, biolozi sa PMF itd. Uvjet za upis  je završen četverogodišnji prvi siklus studija s minimalno 240 ECTS-a.

Cijena studija je relativno niska u odnosu na kvalitet kojeg  kandidati konzumiraju. Za cijelu godinu, 2 semestra, cijena je oko 2500 KM.

Studij je u pravom smislu multidisciplinaran. Nastavu izvode profesori nutricionizma ( Prof dr Midhat Jašić i doc dr Marizela Šabanović), profesori biohemičari s Farmaceutskog i profesori bliski nutricionizmu s Medicinskog fakulteta, kao i vrlo eminentni specijalisti stručnjaci iz prakse (magistri i specijalisti nutricionisti, liječnici, farmaceuti tehnolozi i hemičari). Nastava je teoretska i praktična. Praktična nastava se izvodi u Zavodima i nutricionističkim savjetovalištima. Predavanja se izvode u popodnevnim satima, radnim danima i subotom, a u slučaju da kandidat ne može doći predavanja se mogu pratiti i preko Skypea.

Natječaj je otvoren do 20.09. 2018. 

 

 

 

 

Ne propustite