ISKORISTITE OVAJ DAN U MJESECU: Naučnici otkrili kada su ŽENE MUŠKARCIMA NAJPRIVLAČNIJE!

Praktična žena
ISKORISTITE OVAJ DAN U MJESECU: Naučnici otkrili kada su ŽENE MUŠKARCIMA NAJPRIVLAČNIJE!
.

Najnovija studija pokazala je kako su žene u određenim danima u mjesecu muškarcima privlačnije nego inače.

OVE JESENI ĆE SVAKA ŽENA OVO NOSITI, A MUŠKARCIMA JE VEĆ ZLO: "Zar će ovo biti hit ove jeseni?" (FOTO)​

U istraživanju je učestvovalo 28 žena i 57 muškaraca koji su na osnovu mirisa na pamučnim jastučićima, koje su žene držale pod pazuhom tokom noći, otkrili koliko ih koji miris najviše privlači.

22-kvoter-768971632-1000x0

Rezultati objavljeni u časopisu "Proceedings of the Royal Society B" otkrili su kako su žene muškarcima najprivlačnije za vrijeme ovulacije.

man-about-to-passionately-kiss-sexy-woman

To je zbog toga što žene tada imaju najniži nivo progesterona i najviši nivo hormona estradiola, odgovornog za razvoj sekundarnih polnih obiležja žene, normalnu menstruaciju i za pripremu materice za primanje oplođenog jajašca. 

cute-couple-hug-wallpapers

Istraživanje je pokazalo kako taj sklop oba hormona izluđuje muškarce, odnosno, miris koje žene tada otpuštaju.

kissing

Pogledajte primjere koji pokazuju da li je muškarac za vas ili samo truje vezu i vaš život.

1. Zaštitnički nastrojen ili posesivan

j

Prirodno je zaštititi nešto što volite. Ako vas drži na oku i obavije ruke oko ramena dok ste u klubu, onda je sve u redu. Ali ako vam ne dozvoljava da se udaljite od njega ili započinje svađu sa drugim muškarcima koji su u vašoj blizini, onda je posesivan.

2. Želi budućnost sa vama ili ne želi

po

Ako vaš partner otvoreno kaže da ne želi da se oženi ili ima djecu i da mu pritom ni vi ne biste promijenili mišljenje, onda je ovo znak da nije onaj pravi za vas. Međutim, ako promijeni mišljenje, onda je stvoren za vas.

3. Iskren ili okrutan

p8

Muškarac koji voli ženu će joj reći sve što treba da zna. Na primjer, ako ga pitate kako vam stoje nove farmerke i on kaže da ih promijenite, to ne znači da je zao. On je samo iskren. Ali ako vam kaže da smršate i ako vrijeđa stvari koje volite ili vaš stil, onda to radi zato što vas ne poštuje i zna da će proći sa tim, ali to nije nešto što treba da trpite.

Horor mračnih vodenih dubina: 15 fotografija od kojih se ledi krv u žilama!

4. Onaj koji vas ohrabruje ili onaj koji vas kontroliše

po4

Čovjek koji voli ženu, ohrabriće je da sljedi nove mogućnosti i iskustva. Pravi čovjek je spreman da je upozna sa mnogo novih stvari i najbitnije je da je nikada ne primorava na nešto ako to njoj ne odgovara. Ukoliko vam brani bilo šta ili pokušava da kontroliše svaki vaš pokret, bježite od njega.

5. Lijen ili vrijedan

po

Ako partner očekuje od vas ili drugih da je već sve namješteno za njega jer je tako navikao kod majke ili bivših djevojaka i da pritom ne zna da se stara o sebi, onda nije za vas. Međutim, ako zna da se brine o sebi, kuva ili čisti za sobom, onda je pravi muškarac.

6. Nježan ili nametljiv

po1

Da li želite muškarca koji će vas zvati i slati vam poruke svaki čas? Neke žene misle da ovo zvuči sjajno, ali treba da malo bolje razmisle, jer ako konstantno provjerava šta radite i kakvo mu je mjesto u vašem životu, pokazuje da više brine o sebi nego o vama. Muškarac koji vas voli će to pokazati i emotivno i fizički. Nametljiv muškarac ima emotivne probleme i želi da razgovara sa vama kako bi to utvrdio, ne za vaše dobro.
7. Onaj koji vas poštuje ili onaj koji je tolerantan

po5

Pravi muškarac koji vas voli uvijek će vas poštovati i cijeniti vaša jaka mišljenja. Međutim, s druge strane, postoje muškarci koji će vam reći da niste u pravu ili će se složiti s vama samo da biste mislili šta želite, a da pritom smatra da je njegovo mišljenje bitnije od vašeg.

8. Izvinjavanje ili pretvaranje

po6

Partner će reći: "Žao mi je" zato što ne želi da ga više maltretirate i upuštate se u dosadnu raspravu, a kaže vam: "Volim te" samo zato što ne želi da vas izgubi, ali ne misli to iskreno. Međutim, ako je njegovo izvinjenje iskreno, to je zato što ne želi da vas povredi svojim postupcima ili riječima, dok ljubav izjavljuje zato što to zaista misli i želi da to znate svaki minut svog života.

9. Ozbiljan ili nezainteresovan

po3

Čovjek koji je zainteresovan za vas će razgovarati sa vama kada mu se to učini pogodno. Ako je veza nova, onda ovo treba očekivati. Ali ako ste vas dvoje zajedno već duže vrijeme i on razgovara samo kada njemu odgovara, onda očigledno nije zaljubljen. Znaćete da li je on pravi muškarac, samo je potrebno da napravite korak unazad i pogledate vašu vezu, interakcije i nivo sreće.

10. Razuman ili nerazuman

p10

Ako vaš partner sasluša šta imate da kažete, a onda to prihvati lično i počne da vam uzvraća istom mjerom, onda će se sve vrtjeti u krug i izazvaće svađu u kojoj neće da popusti. Partner kome je stalo do vas će vas saslušati, nositi sa bilo kakvom situacijom i biće tu za vas da vam pomogne. Ovo je posebno važno kada imate životnu krizu ili loš dan na poslu.

Pogledajte najsmješnije maturalne fotografije, a ova pod brojem 7. je nadmašila sve ostale

 

Ne propustite