SVI SU NA INSTAGRAMU PRIMIJETILI DA SU JOJ GRUDI ODJEDNOM POSTALE DŽINOVSKE: "Za sve je kriva OVA BILJKA"

Praktična žena
SVI SU NA INSTAGRAMU PRIMIJETILI DA SU JOJ GRUDI ODJEDNOM POSTALE DŽINOVSKE: "Za sve je kriva OVA BILJKA"
.

Manekenka Brigette Cooper popularana je na Instagramu, a fanovi su na posljednjim fotografijama primijetili jednu veliku promjenu. 

Ta promjena odnosi se na veličinu grudi. Fanovi su primijetili da su se značajano uvećale.

Svi su je pitali da li je imala estetski zahvat kada je od korpice C prešla na E.

Međutim, manekenka kaže da je tajna u maka prahu.

Maka prah nastaje od biljke maka koja, kako tvrde nutricionisti širom svijeta, povećava energiju i libido, i pomaže u održavanju balansa hormona. U posljednje vrieme na Instagramu je ovaj prah neizostavan dio doručka, posebno u obliku smutija.

OBLINE OVE SRPKINJE PLAŠE MUŠKARCE: Pokazala je grudi, ali ovo otpozadi nije mogla sakriti, SVI NA PLAŽI SU ZANIJEMILI!

 

Manekenka tvrdi i da se sve desilo slučajno. Prah je počela da pije bez ikakve predstave šta će joj se desiti sa grudima.

A kako je tipične manekenske građe, nije ni čudo što u predjelu poprsja ranije nije imala čime da se pohvali. 

Evo kako je izgledala:

cooper1

cooper2

cooper3

cooper4

cooper5

cooper6

cooper7

cooper8

cooper9

cooper10

 

Evo kako sada izgleda. 

cooper11

cooper12

cooper13

cooper14

cooper15

cooper16

cooper17

cooper18

cooper19

cooper20

cooper21

cooper22

cooper23

 

BIZARNI TRENDOVI 

No, na internetu svakodnevno možemo vidjeti neke od bizarnih beuty trendova kojima se čudimo. 

Jedan takav vam upravo donosimo u nastavku. 

Žene širom svijeta počele su mazati grudi zubnom pastom tvrdeći da im od toga narastu čak i za jedan broj, ali i da ovaj ‘tretman’ podiže grudi i spriječava njihovo ‘vješanje’.
YouTuberica, ZonelynTV, tvrdi pak da na bradavice stavlja pastu za zube, a na prsa vazelin, ne bi li porasle za jedan broj. Kaže da se najbolji rezultati vide već nakon mjesec dana.

pasta1

Riječ stručnjaka 

‘Ovaj bizaran savjet zapravo je čista laž koja cilja žene nezadovoljne svojim grudima koje možda mogu povjerovati da postoji neki ‘čaroban’ način da im grudi narastu. Zapravo se radi o čistom fake newsu’, kaže Christopher Inglefield, predstojnik jedne britanske klinike za estetske zahvate.

Ovo su još neki od trikova kako da povećate grudi bez hirurških intervencija. 

Brze vježbe za podizanje grudi, izgledat će veće i čvršće

Za petanestak minuta možete kod kuće povećati grudi. Grudi su uglavnom masno tkivo, a želite li da izgledaju veće i čvršće potrebno je ojačati mišiće koji se nalaze ispod grudi.

Iako zvuči vrlo naporno, zapravo je riječ o jednostavnim vježbama koje možete vježbati i kod kuće. Budite ustrajni jer za ove vam je vježbe potrebno svega petnaestak minuta.

ODGURIVANJE DLANOVA

Spojite dlanove u visini grudi i podignite laktove. Snažno pritisnite dlan o dlan, ostanite u tom položaju nekoliko sekundi te opustite mišiće također nekoliko sekundi. Postupak ponavljajte u serijama po 10 ponavljanja.

grudi

 

ISPREPLETENI PRSTI

Ova je vježba suprotna od prethodne, a ima isti učinak na mišiće. Isprepletite prste lijeve i desne ruke ispred grudi i podignite laktove u ravninu. Povlačite ruke svaku na svoju stranu i ostanite nekoliko sekundi u tom položaju, te nakon toga opustite mišiće. Vježbu također treba ponoviti u seriji od 10 ponavljanja.

grudi4

ODGURIVANJE OD ZIDA

Naslonite oba dlana na zid s lagano savijenim laktovima. Postepeno počnite odgurivati zid i to naporom kojim ćete moći izdržati nekoliko sekundi u istom položaju. Nakon toga opustite mišiće te ponovite postupak u 10 ponavljanja.

grudi

Ovo je set od 7 vježbi za idealno poprsje:

VJEŽBA 1. 

1

Stisnite ruku u šaku i podignite je do brade. Pritisnite šakom bradom 5 sekundi, a zatim opustite 5 sekundi. Ponovite 2-3 puta.

VJEŽBA 2. 

2

Sklopite ruke ispred grudi. Pritisnite ih zajedno toliko jako da napnete prsni mišić. Obavezno držite leđa ravnim

VJEŽBA 3. 

3

Sklekovi mogu pomoći u jačanju prsnih mišića. Ako ih do sada niste radili, počnite ih raditi na koljenima. Radite 3 seta od 12-15 sklekova.

VJEŽBA 4. 

4

Lezite na stomak, savijte noge na koljenima i držite za gležnjeve. Ako ste početnik, držite ovu poziciju 20 sekundi, a zatim napravite pauzu od 10 sekundi. Ponovite ovo 3 puta.

VJEŽBA 5.

5

Stanite pola metra od zida, ispružite ruku ispred sebe i pritisnite zid šakama. Osjetićete da su se vaši prsni mišići napeli. Pritisnite 20 sekundi, a zatim odmarajte 10 sekundi. Ponovite 3 puta.

VJEŽBA 6. 

6

Lezite na klupu, loptu ili na pod. Uzmite tegove, ispravite prsa i dižite teg gore-dolje. Uradite 3 seta vježbi.

VJEŽBA 7.

7

Uzmite bučice i stanite u položaj kao na slici iznad (savijte noge u koljenima i nagnite torzo prema naprijed. Podignite ruke sa strane (lagano ih savijte u laktobima). Podlaktice bi trebale biti paralelne sa tlom. Uradite 2 seta od 12 ponavljanja.

 

GRUDI SU VEOMA OSJETLJIVE, OBRATITE PAŽNJU 

Područje dekoltea je veoma delikatno.

Prilikom njege tijela, ovaj dio ne bismo nikako smjeli zaboraviti. 

Zbog toga je veoma važno da obratite pažnju, kako vam se ne bi desio neki od ovih problema. 

POGREŠNA VELIČINA GRUDNJAKA

size

Iznenađujuće, samo 25% žena nosi grudnjak u tačnoj veličini. Druge žene biraju manje ili veće korpice. Oba ova izbora su pogrešna: grudi izgube svoj oblik bez potrebne podrške, a grudnjaci manje veličine ima negativan utjecaj na krvne sudove. 

DLAČICE NA GRUDIMA

hairs

Čupanje dlaka pincetom na grudima je veoma opasno jer je ovaj dio kože posebno osjetljiv. Preporučuje se da ih uklonite na nježniji način. 

PIRSING 

pirsing
Bilo koji pirsing je potencijalno opasan zbog rizika od upale. Pirsing dojke je još opasnije, jer su limfni čvorovi ovde veoma blizu. 

TRČANJE BEZ SPORTSKOG GRUDNJAKA 

sport-bra

Trčanje i druge sportske aktivnosti bez sportskog grudnjaka mogu dovesti do deformacija grudi. 

 

SPAVANJE NA STOMAKU 

sleeping

Vaše grudi neće postati manje, ali se njihov oblik može vremenom promijeniti. Ako želite da spavate na stomaku na način koji je bezopasan za vašu poprsje, stavite pokrivač ili jastuk ispod sebe.

KORIŠTENJE KREMA

creme 

Područje dekoltea potrebno je hidratizirati i zaštiti od sunca. Trebate zapamtiti da je koža na ovom dijelu jako osjetljiva. 

PLASTIČNE OPERACIJE 

surgery
Neke žene su zadovoljne veličinom. Često se javlja razlika između veličine i oblika laktualnih žlijezda. Međutim, to nije razlog da se podvrgnete plastičnoj operaciji. 

 

 

 

 

Ne propustite