Sukob Trumpa i direktora banke o tome ko je pametniji

Svijet
Sukob Trumpa i direktora banke o tome ko je pametniji
.

Predsjednik SAD-a Donald Trump nije dobro primio tvrdnju izvršnog direktora banke JP Morgan Chase Jamieja Dimona da bi mogao da "pobijedi" Trumpa i da je pametniji od predsjednika i podjednako snažan, piše "Beta".

"Problem s kandidaturom Jamieja Dimona za predsjednika je što on nema talenat ni 'glavu' i očajan je govornik i nervozan je - osim toga je divan. Odličnom ekonomskom politikom sam postigao da mnogi bankari, i drugi, izgledaju mnogo pametniji nego što jesu", naveo je Trump na Twitteru.

To djeluje kao odgovor na izjavu Dimona datu u srijedu, kada je novinarima u centrali svoje banke rekao da "misli da bi mogao da pobijedi Trumpa", prenio je AP.

"Zato što sam snažan kao i on, pametniji od njega. Ništa mi ne bi falilo. Mogao bi da me udara koliko hoće, ne bi imalo efekta. Smjesta bih uzvratio", izjavio je tada Dimon.

On je također rekao da je njegovo bogatstvo zarađeno, a ne dobijeno od oca. To je još jedna strijelica u smjeru predsjednika, kome je otac ostavio milione dolara i građevinske kompanije.

Dimon je zatim naveo da se neće kandidovati za predsjednika i da nije trebalo da kaže stvari koje je rekao.

Njegov odnos sa Trumpom je nestabilan.

Izvršni direktor JP Morgan Chasea je u potpunosti podržao smanjenje korporativnih poreza, ali i izrazio nezadovoljstvo stavovima Bijele kuće o imigraciji i trgovini.

Ne propustite