STANJE NA PUTEVIMA: Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta
.

Na pojedim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i dalje ima jutarnje magle, saopšteno je iz BIHAMK-a.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala od danas (14.09.) do 23.septembra, od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Zbog redovnog održavanja rasvjete u tunelu Crnaja na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas od 09 do 18 sati vozila će saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Danas od 07 do 18 sati zbog radova na asfaltiranju obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-466 (prema Trebeviću) od hotela „Pino Nature“ prema Brusu (u dužini 900 metara). Za vrijeme obustave alternativni pravci su: pristupni put za Vidikovac-Apelova cesta-Vidikovac-Brus i R-446a-Lukavica-Klek-Jasik-Brus.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Vremenski uvjeti danas su povoljni, a promet vozila umjeren.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09 do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Napominjemo vozače da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima.

Ne propustite