Evo zbog čega bebe prestaju plakati kada ih nosite, iznenadit ćete se

Mame i bebe
Evo zbog čega bebe prestaju plakati kada ih nosite, iznenadit ćete se
.

Vaša beba ne može ništa napraviti za samu sebe i zato se oslanja na vas da ćete se pobrinuti za sve što treba: hranu, toplinu, zaštitu.

b

Plakanje je način na koji vam govori da nešto treba.

b1

Mladi roditelji neće odmah znati prepoznati što je bebi potrebno. No, s vremenom će učiti i naučiti prepoznati različite poruke plača. Kako će beba rasti, pronalazit će i nove načine komuniciranja. 

UPOZORENJE MAJKE POTRESLO SVE: Svoje dijete je skoro izgubila zbog isprobavanja cipela bez čarapa

b2

Kad beba zaplače, majčin instinkt je podići je i umiriti. Vrlo često one prestaju plakati tek kad ih nosite što može biti prilično iscrpljujuće, posebno ako utjehu traže noću.

b4

“Dojenčad mlađa od šest mjeseci koju mame nose vrlo se brzo umiruje i prestaje plakati te im pada brzina otkucaja srca, u usporedbi s bebama mama koje su sjedile”, kažu naučnici u zaključku svog istraživanja iz 2013., a koje je objavljeno u časopisu Current Biology.

b5

Ovaj fenomen su naučnici promatrali i kod drugih sisavaca. Kažu kako kod miševa dolazi do slične reakcije.

“Uz pomoć intervencija smo primijetili smanjenu ultrazvučnu vokalizaciju i brzinu otkucaja srca kod novorođenih miševa”, napominju.

b7

Kad su bebe u pitanju, znanstvenici zaključuju da se umiruju nošenjem jer je to koordinirani set središnjih, motoričkih i srčanih odredbi.

bbb

“Drugim riječima, ovo je savršeni primjer koliko su roditelji savršeno koordinirani sa svojim bebama”, smatraju znanstvenici koji sada imaju dokaz više da nošenje smiruje bebe.

OVO SVI TREBA DA PROČITAJU: Trudnica sjela na muškarca koji joj se odbio ustati u busu i oduševila javnost

Ne propustite