RECEPT ZA ZIMNICU KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Napravite đuveč u tegli

Praktična žena
RECEPT ZA ZIMNICU KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Napravite đuveč u tegli
.

Đuveč možete dodati pečenom mesu, a odličan  je uz krompir ili rižu. 

Sastojci:

700 ml ulja

1 kg luka

1 kg šargarepe

2 kg paprika

1,5 kg patlidžana

3 kg paradajza

1-2 kašičice bibera

par listova lovora

po ukusu soli

Priprema:

Svo povrće očistiti, oprati i narezati. U veliku šerpu sipati ulje, pa zagrijati. Prvo staviti narezan luk, pa pržiti 5 minuta, da postane staklast. Zatim dodati narezanu šargarepu, pa dinstati 5-6 minuta. Dodati paprike, pa opet dinstati 5 minuta. Zatim dodati i, na kockice narezan patlidžan, pa dinstati 5-6 minuta.

Na kraju dodati i oljušten i narezan paradajz, pa ostaviti da se kuha 20-tak minuta. Povremeno promiješati. Dodati listove lovora, so i biber, pa na laganoj vatri krčkati još 5 minuta.

Toplo sipati u sterilisane, zagrijane tegle (meni je bilo potrebno 8 tegli od 750 ml), dobro zatvorite, "ušuškajte" tegle, pa ih ostavite 12 sati pokrivene, da se postepeno hlade. Kada se ohlade, odložite tegle sa đuvečom.

Đuveč dodajte pečenom mesu, nekih 10-tak minuta pred kraj pečenja. 

 

 

(Novi.ba/Oklagija.rs) 

 

Ne propustite