Hapšenje zbog droge u Sarajevu

Crna hronika
Hapšenje zbog droge u Sarajevu
.

Sarajevska policija provela je akciju naziva "Pijaca" u kojoj su uhapšena dva muškarca zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je navedeno u izvještaju MUP-a KS,  provodeći akciju kodnog naziva “PIJACA”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode B.K., rođen 1983.godine i B.E., rođen 1963.godine, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. stav.1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga).

Izvršenim pretresom navedenih lica u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, kod B.E. je pronađen i oduzet 81 paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dok je kod B.K. pronađena i oduzeta određena suma novca koja najvjerovatnije potiče od prodaje droge.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.K. i B.E. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica, navodi se u izvještaju.

Ne propustite