Hoće li Schumacher nastupiti u Formuli 1 već sljedeće sezone: Red Bull odgovorio na ovo priču!

Druga strana sporta
Hoće li Schumacher nastupiti u Formuli 1 već sljedeće sezone: Red Bull odgovorio na ovo priču!
.

Mick Schumacher, 19-godišnji sin sedmerostrukog prvaka svijeta prošlog vikenda ostvario je trostruku pobjedu na Nürburgringu i tako došao gotovo u egal s Ticktumom u borbi za titulu prvaka europske Formule 3.

mick1

mick2

mick3

mick4

I naravno nije prošlo dugo da se u medijima pojave glasine o dolasku Micka Schumachera u Formulu 1 i to već sljedeće sezone i da su već u toku pregovori s  Red Bullom oko mjesta u Toru Rossu.

mick5

mick6

mick7

mick8

Ipak, Helmut Marko to je kratko demantirao.

mick9

mick10

'Nije na našoj listi i nemamo s njim nikakav kontakt,' izjavio je Mateschitzev savjetnik unutar F1 momčadi 'bikova'.

mick11

mick12

mick13

Iako mladi Schumacher po svemu sudeći sljedeće godine ne vozi u F1, svi mu predviđaju blistavu karijeru.

mick14

mick15

SCHUMACHEROV VELIKI PRIJATELJ IZGOVORIO REČENICU OD KOJE SU SVI STRAHOVALI: "Gotovo je"

Sedmostruki svjetski šampion u Formuli 1 i dalje ne može da hoda i u teškom je stanju, a njegova supruga čini sve da mu olakša život, otkrio jedan od rođaka

Mihael Šumaher više nije u komi, svjestan je svega i stalno plače, piše francuski magazin "Paris Mašu". Taj list objavio je razgovor s neimenovanim članom Šumaherove porodice koji je donio dugoočekivanu ekskluzivu, da legendarni vozač i sedmostruki šampion Formule 1 ne može da hoda.

sch

Poslije nesreće 2013. godine kada je bio na skijanju u Alpima u Francuskoj, gdje je pao i zadobio teže povrede glave i mozga, zapao je u komu. Mihael Šumaher (49) svijesti je došao u junu 2014, a u septembru iste godine je prebačen na kućno lečenje. Fizioterapeuti, ljekari i specijalisti, tim od 15 ljudi na kućnoj klinici svakodnevno brine o Mihaelu koji ne priča i slabo pamti. Živi na imanju u okolini Ženevskog jezera, daleko od javnosti.

schumacher-main

''Sve na imanju je urađeno da bi on izašao iz crnog tunela u kojem se nalazi. Da bismo ga stimulisali pokušavamo da ga povežemo sa stvarima koje su mu nekada bile poznate. Emitujemo mu zvukove motora F1 i moticikala. Sesije fizioterapije su svakodnevne, a svaki i mali napredak je velika pobjeda. Rehabilitacija se radi i u vodi, a kod njega se javljaju emocije. To su retki i dragoceni trenuci. Kada ga stavite u invalidska kolica i okrenete ka planinama sa pogledom na jezero, Mihael ponekad plače'' - otkrio je neimenovani Šumaherov rođak.

3

Korina na sve načine želi da pomogne svom suprugu sa kojim je skoro tri decenije. U prethodnih pet godina čuvala je privatnost i medijima nije dozvoljavala da bilo šta saznaju o stanju, a kamoli o opravku Mihaela Šumahera. Korina se odvojila od luksuza kojim je bila okružena i posvetila suprugu.

1

Prodala je privatni avion Falkon 200 za 30 miliona eura, vilu u Meribelu gdje je porodica zimovala i gdje se Mihael povrijedio, kao i kuću u Norveškoj u okolini Osla.

SVE JE OSTAVIO SUPRUZI ALI Evo ko raspolaže novcem Michaela Schumahera!

Ne propustite