Napokon otkrivena dugo čuvana tajna Kleopatrine vječne ljepote, broj 3 će vas ostaviti bez teksta

Praktična žena
Napokon otkrivena dugo čuvana tajna Kleopatrine vječne ljepote, broj 3 će vas ostaviti bez teksta
.

Kleopatrina koža izgledala je prekrasno zahvaljujući kupkama u medu i mlijeku. Jedna od njenih napoznatijih kozmetičkih tajni je da je spavala sa zlatnom maskom na licu. Osim toga, imala je još mnogo kozmetičkih trikova koji su danas nama itekako pristupačni, a i djelotvorni!

1. Vijekovima ljudi su se divili Kleopatrinoj ljepoti, njenom talentu i njenom fizičkom izgledu

k

Ali vi sigurno znate da niko ne može izgledati tako dobro bez kozmetičkih trikova.
2. Imala je neke od najnevjerovatnijih i korisnih trikova za njegu ljepote

1

Kleopatrina koža izgledala je prekrasno zahvaljujući kupkama u medu i mlijeku. Istorijske knjige takođe kažu da je prelijepo mirisala zahvaljujući esenciji ruže koju je koristila.
3. Kleopatrin tretman lica grožđem

k2

Ovaj tretman odgovara samo preplanuloj koži. Da biste ovo pripremili sameljite zeleno grožđe i dodajte med. Nanesite ga na čisto lice i ostavite 15 minuta da stoji. Nakon 15 minuta, dobro istrljajte.
4. Kana umjesto laka za nokte

k3

Kraljica Kleopatra koristila je prirodni lak za nokte. Bojila ih je kanom, to ih štiti i daje im ljepu braon-crvenkastu boju.

SVE ŽENE OVO REDOVNO RADE SA KOSOM I GADNO JE OŠTEĆUJU: Otkriven genijalan trik kako da je SAČUVATE!
5. Maska na lice od meda

k4

Sirovi med je nevjerovatan za kožu. Svojim antibakterijskim svojstvom čuva antioksidanse, spriječava i liječi akne, usporava starenje, hidrira je, čini da koža sija i otpušava pore.
6. Mliječna kupka

k5

Kleopatra se kupala u kombinaciji magarećeg mlijeka, meda i bademovog ulja. Ovo je bila njena tajna za meku i sjajnu kožu. Pola šolje meda sa 3 šolje mlijeka i 5 kašika bademovog ulja ili maslinovog ulja. Ovo će vašu kožu uiniti svilenkastom.
7. Crvenkasti oker za usne i antimon-sulfid za oči

k6

Crveni oker i mast su se kombinovali za usne, a za oči su se kombinovali celer i kudelja. Antimon-sulfid je hemijski crn, a ona ga je koristila da bi joj oči, obrve i trepavice bile tamne.
8. Jabukovo sirće za čišćenje lica

k7

Sirće podstiče cirkulaciju krvi u manjim kapilarima koji hidriraju kožu i regulišu pH vrijednost. Kleopatra je to čak i tada znala, te je korstila jabukovo sirće za čišćenje lica.

9. Za čišćenje lica sipajte 1/4 šolje jabukovog sirćeta u lavor sa toplom vodom

k8

Sipajte sirće u toplu vodu, temeljno isperite lice, a onda ostavite da se osuši, bez korišćenja peškira. Prije nego što ovo uradite, postarajte se da vam lice bude čisto.
10. Ružina voda kao toner za lice

k9

Obrišite lice ružinom vodom svakog jutra i svake večeri koristite ga kao prirodni toner. Ružina voda će učiniti vašu kožu mekom i glatkom, hidriraće je i njegovati.
11. Takođe, možete naprskati ružinu vodu na lice tokom vrelih ljetnjih dana

k10

Osvježiće i hidriraće vašu kožu i držati je mekom i glatkom. Takođe, ružina voda je odlična podloga za puder, a i miriše prelijepo.
12. Morska so za piling

k11

Morska so je prirodni piling koji je Kleopatra koristila za piling lica i tijela. Ovo je odličan način da se uklone mrtve ćelije kože, čini kožu sjajnom, glatkom i mekom.
13. Kleopatrin tretman za oštećenu kosu

k12

Pomješajte 3 kašike meda sa jednom supenom kašikom ricinusovog ulja, ili maslinovog. Ovo nanestite na opranu kosu i ostavite da djeluje između 5 i 15 minuta, a zatim isperite. Ovaj prirodni tretman će oporaviti oštećenu kosu i učiniti je glatkom i sjajnom.
14. Kleopatrina krema za lice

k14

Nevjervatna krema za lice za svaki tip kože. Potrebno je: 
2 kašike soka aloja vere
4 kapi eteričnog ulja ruže
1 kašika bademovog ulja
2 kašike pčelinjeg voska
Grijati vosak i bademovo ulje dok masa ne postane tečna, a zatim dodati ostale sastojke. Možete dodati i vitamin E. Kada se krem ohladi, možete ga staviti u frižider, i trajaće vam oko nedjelju dana.
15. Aloja vera je jedna od najstariih poznatih terapeutskih biljaka koja se koristi širom svijeta

k15

Aloja je bila jedna od najvećih Klepatrinih tajni za negu lepote. Aloja je magična biljka, ne samo da se koristi od 1750. godine p.n.e, već se koristila svuda, od Bliskog istoka, do Grčke, Indije, Meksika, Kube Konga i Kine.
16. Mada, 99% aloje je u stvari voda

k16

Takođe, ima više od 200 aktivnih hranjivih sastojaka i odlična je podrška za dobro zdravlje. Studije pokazuju da aloja leči kožu svojim anti-inflamatornim svojstvom i ima sposobnost da uklanja ožiljke i leči rane.
17. Koristila je mineralnu kozmetiku

k17

Senka za oči, puder, rumenilo, bojenje usana, sve se svodilo na minerale. Potražite minerale koji sadrže titanijum-dioksid, cink-oksid i liskun. Zapamtite, čisti minerali ne sadrže konzervanse.

RECEPT ZA MIJEŠANU TURŠIJU: Evo kako se priprema najjednostavnija kisela zimnica

Ne propustite