Tjesteninu cijeli život kuhate pogrešno: EVO KAKO SE TO ZAPRAVO RADI!

Praktična žena
Tjesteninu cijeli život kuhate pogrešno: EVO KAKO SE TO ZAPRAVO RADI!
.

Proces kuhanja tjestenine izgleda tako jednostavno: voda + špagete = ukusna jela. Međutim, kako biste dobili savršeno jelo, trebate znati nekoliko trikova:

spagete1

1. Nakon što voda za tjesteninu prokuha u nju dodajte oko 4 žlice grube soli. Talijani kažu da tjestenina mora biti "slana kao more."

spagete2

2. Tjesteninu morate miješati da se ne lijepi. Prve 2 minute kuhanja miješajte konstantno jer je tjestenina ''ljepljivija'' dok se škrob ne ispusti u vodu.

spagete3

3. Vratite poklopac na lonac kako bi se nastavilo 'kuhanje' vode. Ovo je bitan trenutak, jer ako to ne učinite tjestenina će biti 'pjenasta'

spagete4

4. Kada voda ponovno prokuha, sklonite poklopac do kraja kuhanja kako biste spriječili tjesteninu da iskipi. Opet promiješajte.

RECEPT ZA MIJEŠANU TURŠIJU: Evo kako se priprema najjednostavnija kisela zimnica

spagete5

5. Slijedite upute proizvođača o vremenu kuhanja.

spagete6

6. Nakon što je tjestenina skuhana, sklonite je s izvora topline i odvojite 1 šalicu vode u kojoj je skuhana. Ta voda sadrži esencijalni škrob koji se kasnije može upotrijebiti za poboljšanje konzistencije vašeg umaka.

spagete7

7. Brzo i 'blago' prebacite tjesteninu u cjedilo u sudoperu. Rezanci bi i dalje trebali biti vlažni. Ipak nemojte isprati tjesteninu. Škrob u vodi je ono što pomaže umaku ''vezivanje'' s tjesteninom, a ispiranje će spriječiti apsorpciju.

 Jedini put kad biste trebali isprati tjesteninu je kada je koristite u hladnom jelu poput salate. U takvim slučajevima, ispiranje tjestenine pomaže u zaustavljanju procesa kuhanja.

spagete8

8. ''Bacite'' tjesteninu u zagrijanu posudu s pripremljenim umakom. Kuhajte tjesteninu s umakom oko 2 minute da se okusi uvežu.

spagete9

Ove fotografije prikazuju kako zaista izgleda NASTANAK POPULARNIH SCENA: Broj 10 će vas posebno razočarati!

Ne propustite