GRUDNJAK VAM SE "IZVIJE" I PROMIJENI OBLIK NAKON PRANJA? Evo gdje griješite, KAKO OVO NISMO RANIJE ZNALI!

Moda i ljepota
GRUDNJAK VAM SE "IZVIJE" I PROMIJENI OBLIK NAKON PRANJA? Evo gdje griješite, KAKO OVO NISMO RANIJE ZNALI!
.

Potrebno je da naučite kako pravilno da perete grudnjak kako bi on zadržao svoj prvobitni oblik.

Ručno pranje grudnjaka je najsigurnije, ali postoje i neki savjeti ukoliko ga radije ubacujete u veš mašinu.

METOD 1: RUČNO PRANJE

maxresdefault

Napunite sudoper toplom vodom i dodajte neki blage deterdžent. Ako perete samo grudnjaki, trebat će vam samo između 1 kašičice i 1 kašike deterdženta.

Ako nemate umivaonik, umjesto toga možete koristiti kantu. Pazite da koristite deterdžent bez alkohola namijenjen za ručno pranje odjeće.

2. Pomiješajte deterdžent u vodi. Učinite to tako da ruku okrećete u vodi. Držite to dok ne dobijete mjehuriće i pjenu. Nemojte se zabrinuti ako nema puno pjene.

4

3. Dodajte grudnjake. Pokušajte prati slične boje, posebno pamučne grudnjake, jer tamne boje mogu obojiti svijetle boje.

4. Neka grudnjaci odstoje u sapunici 10 do 15 minuta. To omogućuje deterdžentu da otopi bilo koju ulja ili prljavštinu. Za osobito prljave grudnjake ostavite ih u vodi jedan sat.

6

5. Stisnite i trljajte grudnjak. To pomaže da izađe sva prljavština i ulje.

 6. Ispraznite prljavu vodu i isperite grudnjake čistom vodom.

7. Ako su grudnjaci baš prljavi, ponovo ih potopite u novu vodu od sapunice. Poslije obavezno isperite grudnjake dok ne uklonite svu sapunicu.

8. Pritisnite grudnjake između dva ručnika kako biste uklonili vlagu. Položite grudnjak na ručnik i prekrite ga još jednim ručnikom. Pritisnite na grudnjak i ručnik. Nemojte stiskati ili oblikovati grudnjak.

9. Ponovno oblikujte korpice i pustite da se grudnjak osuši zrakom. Objesite grudnjak po sredini, ni slučajno ne vješajte za tregere, jer će izgubiti oblik.

3

AKO PERETE U VEŠ MAŠINI:

1. Zatvorite sve kukice, jer ako to ne uradite grudnjak će zakačiti ostalu odjeću tokom pranja i mogao bi se deformisati. 

7

2. Stavite grudnjak u vrećicu donjeg rublja. To će spriječiti grudnjak da se zapetljava u druge predmete. Također će ga zaštititi od grublje odjeće, kao što su traperice. Također može biti prikladno za sortiranje kasnije. 

5

3. Stavite grudnjak u perilicu s sličnim bojama. 

4. Grudnjak perite sa nekom laganijom odjećom, kao što su majice, čarape, pidžame, donje rublje. Traperice i ručnici su puno teži od grudnjaka i mogli bi ga oštetiti.

5. Operite grudnjak pomoću blagog deterdženta. Budite sigurni da koristite hladnu vodu, jer vruća voda može oslabiti vlakna i uzrokovati da trake postanu manje rastezljive.

6. Nakon pranja izvadite grudnjak iz mrežaste vrećice i vratite korpicama oblik. Stavite grudnjak između dva ručnika i upijte vlagu. 

2

7. Osušite kao i sa ručnim pranjem. 

 Izbjegavajte korištenje sušilice, jer će vrućina uzrokovati rastezanje grudnjaka i izgubiti elastičnost.

Da li ste znali da čak 80% žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka.

Osim što estetski ne izgleda lijepo, pogrešna veličina grudnjaka donosi i niz drugih problema koji samo na prvi pogled nemaju veze sa brushalterom.

grudnjak3

O istraživanju je za Daily Mail progovorila Paula Svoboda, specijalista za oblikovanje grudnjaka ove firme koja iza sebe ima 16 godina iskustva.

- Preuski brushalteri umeju da izazovu glavobolju, ali to se zapravo mnogo češće dešava sa grudnjacima koji su previše labavi. Pored toga, loše odabran brushalter može da dovede i do lošeg držanja cijelog tijela. Zapravo, jedan od sigurnih znakova da ste pogrešno izabrale veličinu jeste hroničan bol u leđima - kaže Svoboda.

bra-band-too-small

Kada je grudnjak labav, žene hodaju pogrbljeno.

grudnjak

- Ako vam bretele grudnjaka stalno spadaju, znači da vam on ne pruža nikakvu podršku. Pored toga, žice u brushalteru nikad ne smiju da vrše pritisak na tkivo dojke - upozorava ona. Isto važi i za čest slučaj kod žena kada se grudnjak diže na leđima - to je takođe pouzdan znak pogrešno izabrane veličine.

grudnjak2

- Grudnjak se mijenja na svakih 6 do 12 meseci, jer tada potpuno gubi na elastičnosti i više ne pruža podršku - zaključuje Svoboda.

grudnjak2

Ako nosite grudnjake sa žicom, sigurno ste se nekada susrele sa frustrirajućom situacijom kada žica izviri iz grudnjaka.

Iako neke dame često tu žicu odmah izvade, savjetuje se da se to ne radi jer će grudnjak ubrzo izgubiti svoj oblik.

neu-thay-ao-nguc-cu-day-bi-nhao-lai-con-loi-gong-sat-ra-ngoai-thi-dung-vut-di-ma-hay-cat-theo-cach-nay-ban-se-co-ao-dep-di-du-tiec-cuoi-nam-cuc-sexy1-2018-02-07-17-02-0-0

Kako se ne biste povrijedile o čicu koja viri iz grudnjaka, savjetujemo vam da pokušate ovaj trik.

Od velike pomoći će vam biti dnevni uložak.  

bra-underwire-fix

Zbog svoje samoljepljivosti odličan je saradnik na ovom problemu, a dovoljno je odrezati samo mali dio. Prekrit će mjesto na kojemu žica viri, a vi nećete imati osjećaj neugode.

U nastavku pogledajte kako još možete riješiti ovaj problem:


 

Ne propustite