ŽENE IZ KINESKOG PLEMENA IMAJU NAJDUŽU KOSU NA SVIJETU: Kad čujete kako je njeguju nećete vjerovati, PREJEDNOSTAVNO JE!

Praktična žena
ŽENE IZ KINESKOG PLEMENA IMAJU NAJDUŽU KOSU NA SVIJETU: Kad čujete kako je njeguju nećete vjerovati, PREJEDNOSTAVNO JE!
.

Sigurno mislite da je duga crna kosa, bez sijedih fenomen. Ali to možete vidjeti ako na Internetu ukucate žene iz Jao plemena.

Odmah će vas zaslijepiti ljepota njihove duge crne kose, koju tretiraju samo jednim sastojkom i dakako, kunu se u njega.

Naime, u kineskom selu Huangluo žive žene iz plemena Jao koje imaju najbolju kosu na svijetu koja je duga, jaku, zdrava i kako rekosmo bez sijedih.

348f9d10

,

huangluo-yao-village-03

Sa druge strane, dame sa naših prostora žale se na loš kvalitet ili oštećenja uzrokovana proizvodima punim hemije ili termičkim pomagalima za stilizovanje kose, koji su vlasi učinili suhim, beživotnim i sklonim pucanju i opadanju.

hair1

Ne bi bilo loše da, ukoliko je vaša kosa loša, puca i beživotna poslušate savjet žena kojima je kosa i u sedamdesetim godinama sjajnai bujna.

Recept je jednostavan. Jer one svoju kosu peru rižinom vodom, a to je voda koja vam ostane kad skuhate rižu.

rizina-voda

,

maxresdefault

Tajna je u antioksidantima koja zrna riže otpuštaju tokom kuhanja, a koja nevjerovatno hrane vlasi kose. Studije su pokazale da rižina voda sadrži i minerale i vitamin E, ali i da ima svojstva koja kosu čine elastičnom i sprječavaju oštećenja. Takođe, ukoliko vam je kosa već oštećena, i tu može da vam pomogne rižina voda, jer sadrži inozitol, karbohidrat koji oporavlja vlasi.

rizinavoda1

Također, u rižinoj vodi mogu se naći i aminokiseline koje jačaju korijen kose, što pomaže kod zaustavljanja opadanja i veće gustine, a nježna mekoća koja ostaje u kosi nakon ispiranja rižinom vodom čini je sjajnom do sljedećeg pranja.

jao

.

hairrr

.

hair

MRŠAVA JE TOLIKO DA JOJ SE SVAKA KOST MOŽE IZBROJATI: A sada su isplivale nove šokantne fotografije, SVI JOJ GLEDAJU U KOLJENA!

Ne propustite