Erdogan: Ekonomska infrastruktura Turske dovoljno jaka

Sport
Erdogan: Ekonomska infrastruktura Turske dovoljno jaka
.

 Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je ekonomska infrastruktura Turske dovoljno jaka da se oslobodi trenutnih previranja.

- Naravno da postoje strukturni problemi u ekonomiji Turske koje treba riješiti. Svjesni smo toga i to pokušavamo riješiti. Nadam se da ćemo prebroditi i ova previranja. Ekonomska infrastruktura Turske je dovoljno jaka da se oslobodi trenutnih previranja. Naša ekonomija zasigurno ima tu snagu - rekao je Erdogan u obraćanju u Ankari na ceremoniji dodjele nagrada u oblasti medija za 2017. godinu.

v2

Istakao je kako su se promjene kroz koje prolazi Turska osjetile i u oblasti medija u toj zemlji.

Zlatni kip Erdogana uklonjen s izložbe u njemačkom gradu

- Vjerujem da danas u odnosu na ranija vremena imamo uravnoteženije medije koji se u svojim vijestima i izvještajima odnose s više poštovanja prema istinitim događajima i činjenicama - kazao je Erdogan.

v1

Napomenuo je da nekoga uznemirava, kako je rekao, časna i sveobuhvatna politika koju vodi Turska.

- To je ustvari i pravi razlog zašto su se u posljednjih pet godina toliko okomili na našu zemlju. Nakon što nisu uspjeli isprovocirati naše zajednice i zemlju uvesti u haos, onda su pomoću terorističkih organizacija počeli da se izvana upliču - rekao je turski predsjednik, dodajući kako sada pokušavaju ekonomskim putem da izvrše pritisak na Tursku.

v3

- Svi će vidjeti da Turska nije bez alternative. Mi smo zemlja koja naše odnose gradi ne na jednostranom profitu nego na zajedničkim koristima - kazao je Erdogan.

 

Turski predsjednik je nakon obraćanja dodijelio nagrade najboljim novinarima i medijskim kućama u toj zemlji.

Ne propustite