NEVJEROVATNA MOĆ OVE TAČKE NA RUCI UČINIT ĆE VAM ŽIVOT LAKŠIM: Evo šta će se dogoditi ako čvrsto pritisnete!

Porodica i zdravlje
NEVJEROVATNA MOĆ OVE TAČKE NA RUCI UČINIT ĆE VAM ŽIVOT LAKŠIM: Evo šta će se dogoditi ako čvrsto pritisnete!
.

Sigurno ste bili u situaciji da vam pripadne muka, a da pri sebi nemate neki lijek koji bi vam olakšao tegobe. Dobra vijest je da vam nije potreban lijek, jer je tu akupresura

stomak

TENISERKA SKINULA MAJICU USRED MEČA US OPENA: U publici se za glavu uhvatili, SUDIJA ODMAH SKOČIO (VIDEO) 

Naime, bilo da vam je muka zbog prehlade ili vas muči mamurluk, pritiskanje tačke na unutrašnjoj strani nadlaktice, odmah ispod dlana, i taj potez vam pomoći da spriječite povraćanje.

glavobolja1

Pronađite tačku P6 i pritisnite je palcem ili prstima. Njenom stimulacijom šalje se signal u mozak i telo počinje da luči određene neurotransmitere, kao što su serotonin, dopamin i endorfin.

Ti neurotransmiteri će promeniti hemiju u vašem organizmu i više vam neće biti muka niti će vam se povraćati.

ak

Akupresura je metoda tradicionalne kineske medicine (i jedna od metoda koja se koristi u fizioterapiji), pritiskanja prstima ili pomagalima u određene (akupresurne) tačke na telu u cilju pružanja pomoći sebi ili drugim osobama. 

Naziv akupresura je zapadnog porekla, i u prevodu znači „ubadanje“, štipkanje i lupkanje prstima ili pomagalima u određene tačke (koje Kinezi nazivaju akupunkturne tačke) na telu. Akupresurom se po iskustvima tradicionalnej kineske medicine, uspostavlja ravnoteža životne energije (Či) odnosno bioenergije, što rezultuje izlečenjem ili saniranjem određenih bolesti, odnosno tegoba.

stomak-nsl

VODITELJ MOLIO NOVINARE DA JE NE SLIKAJU: Na svadbi Karića svi su gledali u haljinu Marićeve žene I SRAMAN GORNJI DIO (FOTO)

Ne propustite