KILE ĆE PADATI EKSPRESNOM BRZINOM: Postoji jednostavan trik koji PRŽI SALO, a možete ga isprobati već ovog trenutka

Praktična žena
KILE ĆE PADATI EKSPRESNOM BRZINOM: Postoji jednostavan trik koji PRŽI SALO, a možete ga isprobati već ovog trenutka
.

Mješavina vode i grejpfruta pobaljšat će zdravlje vašeg cjelokupnog organizma i ubrzati metabolizam. 

Potrebno je: 

- 1/2 grejpfruta 
- ruzmarin

grejp

Priprema: 

Pomiješajte sastojke i stavite u čašu tople vode i izmiješajte.  Konzumirajte odmah napitak na prazan stomak. Ovaj napitak pomoći će vam da skinete kilograme, poboljšate metabolizam i cjelokupno zdravlje. 

napitak

Grejpfrut je bogat vitaminom C i ne sadrži kalorije. Dijete koje se sastoje od grejpfrata treba primjenjivati 12 dana. U tom periodu možete izgubiti čak 5 kg.

grejp1

 

PLIVANJE

Plivanje je najbolja vježba za sagorijevanje kalorija, ubrzanje metabolizma i učvršćivanje baš svaog mišića u našem tijelu

Sat vremena laganog plivanja sagorijeva oko 500 kalorija, dok intenzivniji oblici poput prsnog ili leđnog plivanja mogu da sagore do 700 kalorija.

plivanje1

Tajna je u tome što je voda čak 800 puta teža od vazduha i u njoj djeluje sila uzgona. Otpor svim našim mišićima pruža se iz svih smjerova, a istovremeno voda rasterećuje mišiće i zglobove, što nije slučaj s gotovo svim vježbama van vode. 

Upravo zato je plivanje jedna od najboljih mogućih vježbi za baš svakoga. 

Kada donesemo odluku o plivanju kao načinu rekreacije, čak i nakon dolaska s mora, treba imati na umu kako mu pristupiti. Naime, pogrešno je dati se odmah sav u to i očekivati da ćemo već prvog dana moći da otplivamo sat vremena.

plivanje2
Zato je potrebno krenuti postepeno, što će dugoročno dovesti naše tijelo u savršenu formu, a masne naslage na stomaku postat će stvar prošlosti.

Prije samog čina plivanja obvezno je potrebno zagrijati mišiće. Tako ćete ih pripremiti za povećanje cirkulacije krvi u cijelom tijelu koja ih očekuje tokom samog plivanja. To možete da učinite hodanjem u plitkoj vodi, a oni vještiji mogu da posegnu i za jogom u vodi.

plivanje3

Prije samog čina plivanja obvezno je potrebno zagrijati mišiće. Tako ćete ih pripremiti za povećanje cirkulacije krvi u cijelom tijelu koja ih očekuje tokom samog plivanja. To možete da učinite hodanjem u plitkoj vodi, a oni vještiji mogu da posegnu i za jogom u vodi.

plivanje4

Potrebno je plivati barem 30 minuta kako bi vježba u periodu od nekoliko sedmica pokazala rezultate. Ali, ne zaboravite da pravite pauze i menjate stilove plivanja kako biste olakšali sebi. Na kraju krajeva, topljenje masnih naslaga zavisi od stalnog pokreta pod otporom, a ne od vrste vježbe koju izvodite.

plivanje5

Nakon završetka plivanja potrebno je polako izaći iz vode kako bi se tijelo opet prilagodilo novim uslovima i kako bi se smanjio broj otkucaja srca.

Za najbolje rezultate potrebno je plivanje kombinovati sa zdravom ishranom i što manjim unosom zasićenih masti kako bi se povećao vaš potencijal sagorijevanja kalorija.

 

VJEŽBANJE 

Posljednjih godina zdravo tijelo, pravilna prehrana i tjelovježba su sve popularniji trend, ali jednako sve češće nailazimo na razne neistine o vježbanju.

 Sve je više sukobljenih savjeta o zdravlju i fitnessu. 

MIT: VJEŽBANJE NE POMAŽE SMANJITI POSLJEDICE STARENJA

Istina je da vježbanje pomaže na neki način, točnije, redovito vježbanje ima velike prednosti za mozak i tijelo. Neke od njih su i smanjivanje posljedica starenja na tijelo, ali i mozak. U istraživanju objavljenom u časopisu Journal of the American Heart Association zaključeno je kako su starije osobe koje su se kretale imale manje znakova oštećenja srca i manje srčanih bolesti. Također, oni koji su imali bolju kondiciju i više vremena se kretali, imali su i manja oštećenja krvi i krvnih stanica.

Ovo istraživanje provedeno je na 1600 osoba od 60 do 64 godine. Analizirane su njihove aktivnosti koje su tada uspoređivane s pokazateljima srčanih bolesti. Na kraju istraživanja, sudionici s više aktivnosti imali su niže razine svih negativnih biomarkera.

MIT: USPORENI METABOLIZAM JE KRIVAC ZA DOBIVANJE KILOGRAMA

Proces spaljivanja kalorija u tijelu počinje se jedva malo usporavati nakon 30-e godine života. To bi značilo da usporeni metabolizam ne može biti izlika za lakše dobivanje i teže gubljenje viška kilograma. Glavni razlog zašto lakše dobivamo kilograme s godinama je to što nam se mijenjaju aktivnosti i u pravilu ih je s godinama sve manje. Jednostavno, spor metabolizam nije izlika, već je važno da, neovisno o godinama, i dalje brinemo o postizanju dovoljno aktivnosti svakog dana, piše super1.net.hr. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi-VTT, mi-randonnée ou comment réinventer une discipline sportive ???? en Bretagne ⛰???? . Pour 4 jours, de retour dans cette région que j’aime tant ou s’y mêle mer et dénivelé.. comme quoi, la France regorge de merveilleux paysages qui ne demandent qu’à être découvert ???? ! Ça m’agace donc forcément lorsque j’entends « mais tu pars en vacances en Bretagne?! Mais tu es dingue ?! » Euh.. non simplement les vacances ne se limitent pas qu’à certaines destinations ! ???? . C’était donc aussi l’occasion de m’entraîner pour le @rocdazur d’octobre prochain et de troquer mon VTT pour cet incroyable machine prêtée par @headbikefr juste pour l’occasion. Même si ça fait déjà plus d’un an que j’ai chopé le virus, j’ai maintenant deux mois pour appréhender la bête et continuer à stocker un maximum d’endorphines ✨???? . #headbikes #VTT #cycling #sportive #sportaddict #rocazur #bretagne #motivation

A post shared by ???????????????????????? ???? ???? (@marineandrun) on

MIT: DA BI OSTALI U FORMI, DOVOLJNO JE VJEŽBATI JEDNOM ILI DVA PUTA SEDMIČNO 

Istina je da vježbanje samo jednom ili dva puta u tjednu neće imati baš prevelike trajne beneficije za vaše tijelo. Kako bi vaš trening pokazao prave rezultate, trebali biste vježbati od tri do pet puta u tjednu. Ovo tvrdi i Chris Jordan, poznati trener. Uz to, studija American Circulation Heart Association-a otkrila je da su najbolji rezultati o zdravlju srca prikupljeni kod osoba koje su trenirale četiri ili pet puta u tjednu.

MIT: NAJBOLJE JE VJEŽBATI RANO UJUTRO

Najbolje vrijeme za vježbanje je ono koje vam omogućava da ostanete dosljedni u treningu. U najboljem slučaju želite da vam vježbanje postane svakodnevna navika, pa ako vam više odgovara vježbanje ujutro, radite to tako. Vježbanje ujutro bi vam moglo pomoći da lakše izgubite višak kilograma jer će ubrzati topljenje kalorija kroz dan.

S druge strane, ukoliko vam više odgovara da vježbate navečer, nakon svih obaveza, to je također jednako dobro za vas. Ne postoji pravilo u koje vrijeme je najbolje vježbati već sve ovisi o vašim preferencijama i što želite od treninga.

MIT: ZAGONETKE I SLAGALICE SUPER SU TRENING ZA MOZAK

Istina je da je jednostavna tjelovježba bolji trening za mozak nego bilo kakva zagonetka ili slagalica. Niz nedavnih istraživanja sugerira da tjelovježba ili bilo kakva aktivnost koja povećava brzinu otkucaja vašeg srca ima značajan povoljan učinak na mozak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

วันนี้น้อง @im.ffff นางขึ้นมาจากบ้านที่ตจว แล้วหิ้วลูกมัลเบอร์รี่มาให้ด้วย ดีงามพระรามเก้า ขอบใจจ่ะน้องรัก เยิฟที่สุด ได้มาเป็นเมนูอาหารเช้า ที่ได้ความเปรี้ยวจี๊ดจ๊าดจากลูกมัลเบอร์รี่หรือลูกหม่อนช่วยไม่ให้เลี่ยนจนเกินไป . ????#มื้อเช้า: ขนมปังทาอโวคาโด้โปะด้วยไข่ตุ้ม 7 นาที อีกแผ่นเป็นแตงกวา มัลเบอร์รี่ และบลูเบอร์รี่ ราดทั้งหมดด้วยน้ำมันมะกอก โรยงาขาวคั่ว และพริกไทยป่น แซมด้วยกุ้งลวก ใบสะระแหน่ และเม็ดมะม่วงหิมพานต์ +น้ำดีท็อกซ์ (มะนาว+ส้มนาเวล+แอปเปิ้ล+ใบสะระแหน่<ใช้ผลไม้ที่มีได้เลยค่ะ>) . ????#มื้อเที่ยง : ข้าวไรซ์ + ผัดฟักทองกับไข่ (ถ้ามีใบโหระพาโรยลงไปด้วยจะหอมมาก) +ผักเคียง . ????#มื้อเย็น :ข้าวไรซ์ + ปลาทูอบแล้วนาบกระทะ+ผักลวก . ????#Snacks : นมอัลมอนด์ +แตงโม +อัลมอนด์ . #อาหารใช้น้ำมันมะกอก #ปรุงด้วยเครื่องปรุงLSค่ะ . . #อาหารคลีน #healthyfood #healthy #cleanfood #cleaneating #healthyeating #food #eatclean #delicious #yummy #tasty #lunch #dinner #cooking#instagram #hungry #starving #tasty #fitnessfood #mealprep #samsung #s9 #cubicbread

A post shared by iamctoon (@healthy_everywhere) on

Kada je riječ o poboljšavanju raspoloženja i pamćenja te o zaštiti mozga od kognitivnog poremećaja povezanog sa starošću, tjelovježba je najbolji lijek koji si možete priuštiti.

Ako želite izgubiti na težini, nemojte pretpostavljati da možete jesti što god želite pa onda to kompenzirati tjelovježbom. Stručnjaci kažu kako mršavljenje gotovo uvijek započinje značajnim promjenama u prehrambenim navikama. Tako dijeta uz dobre prehrambene navike ima veću ulogu od samog vježbanja. No dakako, redovita aktivnost je važan dio zdravog načina života.

 

 

Ne propustite