Spoj jednostavnosti i bogatstva okusa: Tjestenina s patlidžanom i paradajzom

Kuharica
 Spoj jednostavnosti i bogatstva okusa: Tjestenina s patlidžanom i paradajzom
.

Ovaj recept s tjesteninom pripremljen na mediteranski način ćete obožavati.
Ukusno jelo je spoj jednostavnosti i bogatstva okusa.

ii

Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad je obogatite još i začinima - dobili ste asa iz rukava.

Potrebno vam je:

1 crveni luk
4 režanja češnjaka
250 g patlidžana
1 žlica soja umaka
400 g rajčice
2 žlica majčine dušice
300 g tjestenine
svježe mljeveni papar
2 žlica maslinova ulja
Priprema:

Zagrijte ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodajte patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i pržite 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa presuha, dodajte 1-2 žlice vode.
Dodajte sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhajte 1-2 minute. Dodajte rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitnite. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodajte svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhajte još 2 minute da se sve zagrije.
Dok se umak kuha, pripremite tjesteninu prema uputama proizvođača. Začinite umak i poslužite s tjesteninom.

Ne propustite