''Nekima je odavno problem dolazak Milorada Dodika u Sarajevo, ali ja ću doći''

Aktuelno
''Nekima je odavno problem dolazak Milorada Dodika u Sarajevo, ali ja ću doći''
.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su spekulacije da zajedno sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem upravlja i utiče na Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH i naglasio da je njemu, njegovoj partiji i koaliciji veoma važno da izbori budu održani i da budu pošteni.

''Mi nemamo nijedan razlog za strah ili bilo kakvu manipulaciju. Oni koji to imaju, već počinju sa manipulacijama, a jedna od njih je i ta priča o CIK-u, te o glasačkim listićima, kako to neko štampa. Sve je to dio scenarija koji znamo i koji smo prepoznali da bude spriječeno proglašenje rezultata izbora. Čovića nisam sreo ni vidio dva-tri mjeseca, ali spekulacije o tome u Sarajevu ne prestaju. U svakom slučaju, za sve nezakonitosti postoje određeni organi koji treba to da spriječe. Ja sam za to da budu održani fer i pošteni izbori​ '', izjavio je Dodik novinarima na Jahorini, izvijestila je Srna.

Istakao je da prema posljednjim anketama SNSD ima više od 50 posto podrške, koalicija zajedno dobija 80 posto na izborima, dok je SDS pao na nekih 11 do 12 posto, a PDP na šest do sedam posto.

''Nekima je odavno problem dolazak Milorad Dodika u Sarajevo, ali ja ću doći. Veoma ću transparentno doći i veoma ću voditi transparentnu politiku. Ne idem tamo da se sukobljavam. Ja ću biti izabran od Srba i zastupaću srpske nacionalne i državne interese. Ništa više'', poručuje Dodik, koji je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim oktobarskim izborima.

Ne propustite