OVO MORA ZNATI SVAKA ŽENA: Uradite ovo prije spavanja i probudićete se s još ljepšom FRIZUROM!

Moda i ljepota
OVO MORA ZNATI SVAKA ŽENA: Uradite ovo prije spavanja i probudićete se s još ljepšom FRIZUROM!
.

Sve što je potrebno da kosa bude blistava i zdrava jeste da prije spavanja obratite pažnju na sljedećih pet stvari.

g6

5. Noćna maska za kosu 

g4
Da bi se dlaka revitalizovala cijelom dužinom, najpametnije što možete da uradite jeste da nanesete noćnu masku. Ovi preparati pružaju dubinsku negu i nanose se odmah nakon pranja kose. Nakon što dobro utrljate masku, stavite kapicu za tuširanje ili prekrijte jastup peškirom kako ne biste isprljali posteljinu.

Ukoliko još uvijek niste pronašli noćnu masku koja vam odgovara, dobra alternativa su domaći proizvodi: kombinacija mlijeka i meda, ricinusovog ulja i piva ili banana i bademovog ulja.

 

4. Ako vam je kosa mokra, ne podižite rep 

g1
Vezivanje mokre kose rasteže vlasi i čini ih podložnijim pucanju, ističu stručnjaci. Dlaka trpi strahovit pritisak i biće vam potrebno mnogo skupih preparata da biste oporavili kosu.

Čak i ako je kosa tek vlažna, najbolje je da se dobro osušite fenom prije nego što odete na spavanje.

3. Svilena jastučnica je vaš najbolji saveznik 

g3
Što je mekši materijal s kojim je vlas u kontaktu, to će biti manje oštećenja! Naime, dok se tokom noći prevrćemo u krevetu, dolazi do trenja, ukoliko je ono jako dolazi do većih oštećenja. Zato stručnjaci preporučuju da koristimo svilenu posteljinu - to je fenomenalan izbor kako za kosu tako i za kožu!

 

2. Četkanje kose svedite na minimum 

g
Sjećate starih filmova u kojima sanjiva ljepotica pređe preko svakog pramena četkom i po stotinu puta? Kako tvrde naučnici, ovo je bila velika greška.Prekomjerno češljanje i četkanje kose izaziva lomljenje dlake, zbog čega bi trebalo češljati je tek onoliko koliko je neophodno.

 

Takođe, u širokom luku izbjegavajte četke i češljeve sa zupcima od metala.

 

1. Ispletite kikice! 

g7
Ne samo što ćete imati prelepe i ujednačene talase nego ćete zaštititi kosu od oštećenja i mršenja ako pre spavanja ispletete kikice.

 

- Pipi Duga Čarapa je imala odličnu ideju - kaže Tim Rodžers, kreativni direktor portala i kompanije Living Proofs.

g2

Nakon što napravite pletenice, poprskajte vlasi nekim proizvodom koji štiti kosu od pucanja i ujutro ćete biti oduševljeni rezultatom.

Ne propustite