IZLIJEČILA JE VARIKOZNE VENE PRIRODNO: Rezultati su ODMAH VIDLJIVI, ovo je VELIKO OTKRIĆE!

Porodica i zdravlje
IZLIJEČILA JE VARIKOZNE VENE PRIRODNO: Rezultati su ODMAH VIDLJIVI, ovo je VELIKO OTKRIĆE!
.

Stojite li duži period pritisak na vene se povećava i za 10 puta, a žene su obično više pogođene, posebno u poznijim godinama i u trudnoći.

Vremenom zidovi vena se istanjuju, a mogu se javiti i drugi povezani zdravstveni problemi.

vene2

Ako i vi spadate u grupu onih koji imaju problema sa venama, evo nekoliko savjeta kako da na prirodan način pomognete sebi.

Budite uporni u stavljanju obloga jer će se nakon duže upotrebe proširene vene znatno povući, a koža koja je bila upaljena i crvena, postat će nježna i zdrava.

vene2

Ova bolest razvija se kao posljedica opterećenosti krvotoka i zbog slabe cirkulacije. Ukoliko se ne liječi, komplikacije mogu biti teške i dovesti do tromboze, otvorenih rana i slično.  U prirodi se skrivaju mnoge biljke koje liječe bolest proširenih vena, stoga vam donosimo savjete kojima ćete se prirodnim putem riješiti ovoga problema.

DIVLJI KESTEN 

Izvrstan je prirodni lijek za terapiju proširenih vena i hemeroida, a  osim što smanjuje proširene vene, ublažava  i bol, umor i otečene noge.

Escin je čudotvoran sastojak divljeg kestena koji blagotvorno djeluje na stabilizaciju krvotoka te tako djeluje na smanjenje natečenosti i boli.

kesten2

Divlji kesten smanjuje upalne procese, ubrzava cirkulaciju, pojačava otpor venskih kapilara i na taj način smanjuje se opterećenje krvotoka, pa tako i otekline. Divlji kesten oslobađa osjećaja težine u nogama te umanjuje bolove i grčeve.

NEVEN I NEVENOVA MAST

Možete koristiti i onu iz trgovine, ali svakako preporučujemo da napravite domaću. Za pripremu nevenove masti potrebne su četiri šake sitno usitnjenog nevena (cvjetova, listova i stabljika) te 500 grama kvalitetne masti koju ćete zagrijati i u nju dodati isjeckani neven. Smjesu miješajte i s vatre ju maknite nakon što zavrije. Posudu ostavite da prenoći na sobnoj temperaturi, a sljedeći dan ju blago zagrijte kao bi ju mogli procijediti.

Mast svakodnevno  utrljate na oboljela mjesta, više puta dnevno.

vene1

Za uspješno liječenje možete kombinirati nevenovu mast i divlji kesten, tako da se oboljela mjesta prvo tretiraju nevenovom masti, a zatim melemom od divljeg kestena. Zahvaljujući nevenu koža se štiti od isušivanja i iritacija uslijed djelovanja alkohola koji se nalazi u melemu divljeg kestena.

KUPUS

Listovi svježeg kupusa idealan su oblog za liječenje proširenih vena, bolnih i otečenih nogu. Sve što vam je potrebno jest velika i svježa glavica kupusa, kako bi i listovi bili veći te obuhvatili površinu oboljelog mjesta.  Direktno ih  prislonite na oboljelo mjesto i pričvrstite.

Oblog držite dok se kupus ne osuši, a nakon toga ga zamijenite novim, svježim listom.

kupus

Već na početku ovog tretmana osjećat ćete olakšanje, smanjenje bolova i  oteklina. Budite uporni u stavljanju obloga jer će se nakon duže upotrebe proširene vene  znatno povući, a koža koja je  bila upaljena i crvena, postat će nježna i zdrava.

vene

Zeleni paradajz

Zeleni paradajz je jednostavni narodni lijek za borbu sa varikozom.

Neophodno je oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i isjeći ih  na kriške (ili kolutove). Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena na same vene i na postojeću  kapilarnu vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem. Držite paradajz na tim mjestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži.

Ako ne možete dugo da trpite, uklonite ga čim osetite peckanje, i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana, poželjno je za redom.

Poslije dvije sedmice sprovođenja ovakih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će  početi da blijede. Vremenom će nestati  kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

vv

 

Ne propustite