FRANCUSKA NA NOGAMA: Ono što su uradili predsjednik i Prva dama TEŠKO ĆE IM OPROSTITI 'Pa kako su mogli?'

Moda i ljepota
FRANCUSKA NA NOGAMA: Ono što su uradili predsjednik i Prva dama TEŠKO ĆE IM OPROSTITI 'Pa kako su mogli?'
.

Otkako je stupila na mjesto prve dame Francuske Bridžit Makron ustalila se kao svojevrsna modna ikona - uvijek je besprijekorno dotjerana i odlikuje je čuveni francuski šik, te otmjenost i sofisticiranost. U stopu je prati i suprug Emanuel, pa je ovaj par u duetu uvijek savršeno stilizovan. Ipak, to ima svoju cijenu...

brigitte-emmanuel-macron

Naime, i predsjednik Francuske i njegova supruga imaju lične asistente, koji vode računa da u javnosti uvijek ostavljaju odličan utisak, tako da iza dobrog izgleda ovog zapravo stoji veliki trud i mnogo novca.

brigitte-main-750x458
Naime, tamošnji mediji došli su do podatka da samo ljudi koji brinu o stajlingu Bridžit i Emanuela Makrona koštaju 5.200 eura mjesečno, dok se za njihovu garderobu i aksesoare izdvaja još mnogo više - državu stil i izgled ove 65-godišnja dame koštaju 278.000 eura godišnje, dok se za njenog muža troši gotovo pa duplo više novca - 440.000 eura.

eaa8d60abbeae53607cbe831a89a
Predsjednički par ima ličnog frizera i šminkera koji moraju da budu stalno na raspolaganju, posebno kada je riječ o važnim posjetama ili događajima. On posebno brine da Bridžit uvijek ima urednu frizuru i dobro isfreniranu kosu, ali je zadužen i za njene zlatne pramenove, po kojima je poznata.

362065
"Uvijek sam puno truda ulagala u svoj izgled, pitajte samo to i moju djecu ili učenike. Nikad ne bih izašla iz kuće bez pažljivo odabrane modne kombinacije i frizure. Rezultat može doduše varirati, ali je ne mogu drugačije", priznala je Bridžit Makron još u prošlogodišnjem intervju-u za magazin Elle.

38577488-303
Bridžit preferira modnu kuću "Louis Vuitton" za čije se komade najčešće odlučuje, a odana je i francuskom brendu "Alexandre Vauthier". Uglavnom nosi crnu, bijelu i različite nijanse plave boje, a s vremena na vrijeme sve začini crvenom ili ružičastom nijansom.

2018-01-04-wor-37444648-i1
Poznata je po kvalitetnim kostimima i poslovnim odelima, te odličnim sakoima i haljinama dužine do koljena. Uvijek bira jednostavne komade, a ako isti i imaju neki detalj, obično su to interesantni dugmići.

brigitte-emmanuel-macron

Ipak, uprkos tome što je ovaj par redovno u centru pažnje, a svjetski mediji redovno prate Bridžit i njene odijevne kombinacije, Francuzi su prilično bijesni zbog podatka o količini novca koja se izdvaja za njihov izgled, piše magazin Žena. Posebno su besni tamošnji poreski obveznci čije su zarade oko 1.500 eura.

824468

61453131-brigitte-macron-emmanuel-macron

Ne propustite