OTKRIVEN RAZLOG ZAŠTO SE MOST STRUŠIO: Čula se stravična eksplozija, automobili su pali, A ONDA JE NASTAO HAOS!

Svijet
OTKRIVEN RAZLOG ZAŠTO SE MOST STRUŠIO: Čula se stravična eksplozija, automobili su pali,  A ONDA JE NASTAO HAOS!
.

Veliki most urušio se u blizini grada Genoe, javlja italijanska policija. Na licu mjesta policija i vatrogasci, a za sada nije poznato da li ima žrtva.

Članovi jedne porodice koji žive nedaleko od mosta koji se danas srušio u Đenovi kažu da su oko pola 11 vidjeli kako grom u dara u temelj jednog stuba.

"Ubrzo je sve krenulo da se trese i dijelovi cementa i betona su počeli da otpadaju. Poslije toga se sve srušilo", rekli su.

Vila Skasi je bolnica najbliža mjestu nesreće, a veliki broj ambulantnih vozila upućen je baš tu. Osim ljekara, ranjenima je obezbjeđena i psihološka pomoć i podrška. Mnogi od njih su vidjeli rušenje ili su izbjegli da budu zatrpani pod ruševinama.

Podsjetimo, u blizini Đenove danas se urušio nadvožnjak koji čini dio auto-puta, a zvaničnici tvrde da ima više mrtvih i da je moguća tragedija ogromnih razmjera. 

102965252-italy-bridge-collapse

Most, dio autoceste A10, visok je oko 100 metara, kažu talijanski mediji - i postoje nepotvrđena izvješća da su automobili možda bili na njemu.

Fotografije s lica mjesta pokazuju ogromne dijelove ruševina na tlu ispod sredine mosta.

2-breaking-italy-bridge-collapse

"Sputnjik", pozivajući se na "Rainjuz24", piše da se strahuje da ima žrtva, kao i da je moguće da je nekoliko automobila palo sa mosta.

1

Izgradnja mosta počela je 1962, a završena 1968. godine.

2

3

Pogledajte video:

Ne propustite