Slastičarna AMARIS donosi POSEBNU BAJRAMSKU ponudu sočnih i ukusnih slastica!

Kiosk
Slastičarna AMARIS donosi POSEBNU BAJRAMSKU ponudu sočnih i ukusnih slastica!
-

U islamskoj tradiciji Bajram zauzima posebno mjesto, bez obzira da li je riječ o Ramazanskom ili Kurban-bajramu. Poštujući njegovu vjersku dimenziju,obilježavanje Bajrama je kroz historiju obogaćeno kulturnim događajima i običajima naroda koji su ga prihvatali i usvajali kao dio vlastitog duhovnog naslijeđa i tradicije. Obilježavanje Bajrama na našim prostorima ima, također, dugu i živu tradiciju, koja obuhvata i niz lokalnih običaja prilagođenihnačelima islamskoga vjerovanja.

Bajram, zna se, čine i tradicionalni kolači bez kojih ovaj praznik ne bi bio isti. Ipak, ukoliko pored baklava, hurmašica, kadaifa i ružica želite isprobati i nešto drugačije i malo"egzotičnije", u slastičarnoj Amaris možete i to dobiti!
Povodom predstojećeg praznika, svim onima koji žele isprobati ukusne i sočne slastice, preporučujemo slastičarnu Amaris i ponude po nižim cijenama na portalu www.citydeal.ba

a956b50e2ac75fb505e1a87da330e9ca


Slastičarna Amaris za vas je spremila posebnu bajramsku ponudu kako biste ovaj bitni praznik proslavii u sreću i veselju, naravno uz najukusnije poslastice. Izaberite između dva ukusa: čokoladne ili voćne torte, i uživajte u svakom zalogaju ovih savršenih torti! Odaberite tortu po želji u dva divna ukusa za SAMO 25 KM!

plodova-torta-biscotti-smetana1

Orijentalni miks su tradiocnalne bosanske delicije koje su nekad mogli priuštiti samo bogatiji a danas su uobičajni dio svečanih obroka. Platite samo 15 KM za 1kg neodoljivih i ukusnih bajramskih kolačića iz slastičarne Amaris!

4cb7bc2b4cbe03a5abd4be9a600d68ba

Hurmašice su tradicionalna bosanska slastica porijeklom s Bliskog istoka. Mogu se praviti u više raznih varijanti. 

Recept za spremanje baklave je na izgled jednostavan, ali iskusne domaćice dobro znaju da na izgled i ukus baklave ne utiču samo sastojci, nego i način slaganja, pečenja i zalivanja baklave. 

p1010449-kadaif2

Kadaif je tradicionalna bosanska delicija, koja se priprema za Bajram i druge svečane prilike. Nastanak kadaifa je na Istoku. Neki kažu da je kadaif nastao u Palestini gdje je poznat kao kanafeh, drugi tvrde da mu je domovina u Libanonu. Kako god, tek dolaskom kadaifa u Tursku, što se desilo u ranom 18. stoljeću, zajedno s baklavom kadaif je zauzeo vodeću poziciju.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našim prodajnim mjestima u SCC-u (-1 sprat) i BBI Shopping centru.

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal.

Ne propustite