Kako blokirati neželjene pozive na svom mobitelu?

Tech
Kako blokirati neželjene pozive na svom mobitelu?
.

Ako u kojem slučaju želite onemogućiti određenim ljudima da vas zovu na vaš mobilni telefon, ne preostaje vam ništa drugo nego blokiranje poziva. Osim toga, blokiranje poziva nije nimalo komplicirano pa se u trenu možete riješiti dosadnih neželjenih kontakata.

Uredite listu neželjenih kontakata

Kad je riječ o Android uređajima, postoji nekoliko načina za uklanjanje dolazih poziva s određenog broja.

Jedan od lakših načina blokiranja poziva je sljedeći. Najprije je potrebno u okviru postavki poziva odabrati ponuđenu opciju odbijanja poziva. Nakon toga, bit će vam ponuđeno da uređujete listu neželjenih kontakata te odaberete broj koji želite blokirati. 

mobitel

iPhone je malo drugačiji

Što se tiče iOS uređaja, postupak blokiranja neželjenih poziva nešto je drugačiji. Ova osnovna funkcija vrlo se brzo i jednostavno aktivira, a postupak je sljedeći. Napredni program ovog pametnog telefona omogućuje vam da već u opciji primljenih, odnosno propuštenih poziva odaberete opciju blokiranja.

Sve što trebate napraviti jest odabrati ponuđenu ikonicu na kojoj možete pročitati sve detaljne informacije o kontaktu koji ste odabrali.

Na dnu informacija vidjet ćete opciju blokiraj. Nakon što odaberete ovu opciju, neželjeni kontakt više vas neće biti u mogućnosti zvati niti vam slati ikakve poruke. Blokiranje poziva također možete izvršiti i direktno putem imenika.

Ne propustite