SRBI NA NOGAMA, ALBANAC KOGA ZOVU GOSPODAREM KOSOVA PREDSTAVIO PLAN: Pogledajte kako će izgledati "Nova Mitrovica"! (VIDEO)

Region
SRBI NA NOGAMA, ALBANAC KOGA ZOVU GOSPODAREM KOSOVA PREDSTAVIO PLAN: Pogledajte kako će izgledati "Nova Mitrovica"! (VIDEO)
.

Kontroverzni predsjednik kosovske skupštine i lider Demokratske partije Kosova (PDK) Kadri Veselji predstavio je nedavno plan za "velike investicije" u okolini Kosovske Mitorovice.

Taj plan, koji uključuje niz projekata, među kojima i gradnju višespratnica, parkova i škola, međutim, prostire se sa obe strane rijeke Ibar. Drugačije rečeno, prostire se na teritoriju sjevera Kosova.

4

Kosovska televizija RTK navodi da se upravo najambciozniji dio plana Kadrija Veseljija, koji se formalno naziva "Nova Mitrovica", prostire preko reke Ibar, i konstatuje da to može izazvati reakcije Srbije.

Konkretno, ovaj projekat se, s jedne strane, proteže od Mitrovice do Bošnjačke Mahale (u sjevernom delu Mitrovice) i Zvečana, a sa druge strane nastavlja se na sela Zupče i Košutovo, prenosi "Kossev". Obuhvata i sela Suvi Do, Gušavce i Vinarce, u blizini rijeke Ibar, ali i u njihovoj dubini.

2

Prema planu, tu će se graditi stambene zgrade u visokogradnji – od 3 do 7 spratova.

Projekat takođe predviđa uređenje korita rijeke Ibar, koja prirodno dijeli Kosovsku Mitrovicu, pešačkog i biciklističkog prostora, a u ovoj oblasti očekuje se izgradnja škola, sportskih terena i medicinskih centara.

1

Kako je Veselji rekao za RTK, on je izradio plan za velike investicije u Mitrovici, koji će se protezati na obe strane rijeke Ibar.
Taj plan, između ostalog, predviđa i kompletno renoviranje stadiona „Adem Jašari“, proširenje njegovog parking prostora, izgradnju akva-parka koji će okruživati ovu oblast, kao i izgradnju kolektivnih stambenih objekata oko vještačkog jezera.

Da bi se taj plan realizovao, cijela oblast bi trebalo da bude proglašena za visoku građevinsku zonu.

5

Projekat će, kako je navedeno, predstaviti Demokratska stranka Kosova u Skupštini opštine Mitrovica, a Veselji je u četvrtak posjetio stadion „Adem Jašari“ u Mitrovici, gdje je i predstavio projekat za njegovo kompletno renoviranje.

Televizija RTK je došla u posjed projekta pod nazivom „Nova Mitrovica“ i kako izgleda njegov prikaz:


Ko je Kadri Veselji?

Kadri Veselji je, inače, čovjek koga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić početkom ove godine nazvao gospodarom Kosova. Riječ je o jednom od ključnih ljudi terorističke organizacije OVK i Tačijevom "ratnom drugu". Nije tajna da je bio lider nelegalne tajne službe kosovskih Albanaca, ŠIK.

6

Nazivali su ga mozgom terorista zbog toga što je, kako je "Blic" ranije pisao, sve vrijeme tokom konflikta na Kosovu održavao najbliže kontakte sa rukovodstvom terorističke organizacije Albanska nacionalna armija (ANA).

kosovska-mitrovica-jt

Danas je predsednik skupštine Kosova i prvi čovjek PDK.

7

(Novi.ba/Alo.rs)

Ne propustite