12 KORISTI LIMUNA ZA KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Oduševit će vas, ali prije nego što ga počnete koristiti pročitajte ovo UPOZORENJE

Praktična žena
12 KORISTI LIMUNA ZA KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Oduševit će vas, ali prije nego što ga počnete koristiti pročitajte ovo UPOZORENJE
.

Sa svojim nevjerovatnim korisnim dejstvima, limunov sok je kao blagoslov za kožu lica. Ova skromna namirnica čini čuda za kožu. Ovaj članak će vas uputiti kaoje koristi možete izvući iz limunovog soka primjenom na kožu lica.

Upozorenje

Ako Vam je koža jako suha nemojte nanositi limunov sok direktno na lice jer to može povećati suhoću. Umesto toga upotrebite kombinaciju limunovog soka i meda. Isto važi i za osjetljivu kožu. Izlazak na sunce nakon primjene limunovog soka na lice se ne savjetuje.

Jedan od najtraženijih sastojaka u kuhinji, limun, brzo postaje satojak u nezi ljepote. Prepun vitamina C, kalcijuma i kalijuma, ima mnogo nevjerovatnih prednosti. Limun se koristi u nezi kose i u proizvodima za njegu kože.

Sok od limuna je odličan za lice jer djeluje protiv akni, fleka, mitesera i tamnih mrlja na koži. Smanjuje uljanost i čini ten blistavijim. Lako je dostupan i jednako jednostavan za korišćenje. Bogat vitaminom C, deluje kao dobar nutrijent za kožu. Ovdje navodimo pregled prednosti soka od limuna, zajedno sa informacijama o tome kako ga koristiti za određene probleme kože.

voda-sa-limunom
Limunov sok za posvjetljivanje kože

Limun je prepun vitamina C, koji pomaže u posvetljavanju i ulepšavanju Vaše kože. Nanesite malo svježe iscijeđenog soka od limuna noću, i isperite hladnom vodom ujutru, za zdravu i lijepu kožu. Mnogo je efikasnije ako se postupak se ponavlja svakog drugog dana. Nanesite mješavinu jednakih delova meda i soka od limuna ako je Vaša koža suha.

sok-limunsok-limun
Uklanja fleke sa kože

Jasan ten dolazi po ceni limuna! Sok od limuna je vrlo efikasan u uklanjanju mrlja i daje vam čistu kožu. To će potrajati, uz redovnu aplikaciju. Ako patite od melazme ili imate braon pjege ili fleke na licu, nanesite sok od limuna na tom području i isperite poslije 15 minuta. Pratite ovu proceduru ujutru i uvečer. Poslije nekoliko sedmica, možete uočiti da sve nepravilnosti blijede.

limun2
Posvijetljava tamne fleke

Sok od limuna posvijetljava tamne mrlje, staračke pjege i tragove opekotina, jer ima vitamin C. Pomiješajte 2 kašičice soka od limuna i soka od paradajza, i dodajte prašak od zobi. Nanesite ovu mješavinu na lice. Oprati hladnom vodom nakon 15 minuta. Redovno nanošenje će ublažiti tamne mrlje, i izjednačiti ten.

limun
Limun protiv akni

Limun ima antibakterijska svojstva, koja pomažu u ublažavanju akni. Akne su izazvane začepljenjem pora zbog prašine i zagađenja. Sok od limuna čisti pore i tako vam pruža zdravu kožu.

Probajte ovaj piling sa limunovim sokom da ublažite akne: pomešajte malo sode bikarbone sa sokom od limuna i utrljajte lagano na lice. Isperite hladnom vodom, da biste dobili čistu kožu.

limun4
Uklanja ožiljke od akni

Mešavina meda, soka od limuna, i kurkume u prahu je veoma efikasna u uklanjanju ožiljaka od akni. Pomešajte jednake delove meda i soka od limuna, dodati prstohvat kurkume u prahu i primijenjujte na čitavo lice. Oprati hladnom vodom nakon 20 minuta. Redovna primjena ovog pakovanja pomoći će da ožiljci od akni ili bilo kakvi tragovi nestanu.

limun-lakat
Za masnu kožu

Askorbinska kiselina u limunovom soku pomaže da se eliminiše masnoća sa kože. Pomiješajte kašičicu limunovog soka sa jednakom količinom vode. Koristite lopticu od pamuka ili štapić da nježno tapkate ovaj tretman na kožu. Zatim nanesite redovnu kremu. Ako je koža jako masna, možete koristiti pakovanje za lice. Umiješajte 2 kašičice Fulerove zemlje, jednu kašičicu limunovog soka i vode da biste napravili gustu pastu. Nanesite ovu mješavinu na lice i vrat. Oprati kada se pakovanje osuši.

limun3
Redukuje mitisere

Redovna primena soka od limuna će efikasno smanjiti mitesere. Jednostavno nanesite svježe isceđen sok od limuna noću i isperite hladnom vodom ujutro. Takođe možete da pomešate kašiku mleka u prahu sa sokom od limuna i vodom. Nanesite ovu mješavinu u lice. Pilingujte nježno 5 minuta, i isperite hladnom vodom. Redovna primjena limunovog soka će pomoći da uklonite mitesere.

limun-za-izbeljivanje-vesa
Posvijetljava pege

Iako sok od limuna neće u potpunosti ukloniti pjege, sigurno će ih ublažiti. Nanesite samo malo soka od limuna na neželjene pjege pomoću vate. Nakon mjesec dana redovne primene, Vaše pege će posvijetliti. Da biste spriječili da nastanu dodatne pjege, nanesite dobru kremu za sunčanje kada izlazite.

limun2
Piling za kožu

Ako imate beživotnu kožu, koristite limun za piling. Napravite pastu od šećera, soka od limuna i vode, i primijenite na lice. Masirajte nekoliko minuta i isperite hladnom vodom. Ili uzmite krišku limuna, umočite u šećer, i masirajte lice sa njom. To pomaže da se uklone mrtve ćelije sa kože, i da se otkrije mekša koža ispod.

celer-limun-dumbir
Limunov sok smanjuje bore

Sok od limuna je veoma efikasan u smanjivanju bora. Pomešajte kašičicu limunovog soka sa jednakom količinom meda. Dodati nekoliko kapi bademovog ulja. Nanesite ovu mješavinu na lice. Oprati hladnom vodom nakon pola sata. Svakodnevna upotreba se preporučuje za optimalne rezultate.

limun1
Djeluje kao prirodni zatezni faktor

Opori kvalitet soka od limuna je odličan toner za kožu. Samo utapkajte malo soka od limuna vatom na lice prije nanošenja kreme. To će takođe pomoći smanjenju sjaja i prekomjerne nauljenosti. Razrediti sok od limuna dodavanjem ružine vodice ili obične vode, ako imate posjekotine, jer može da peče. Mješavina soka od krastavca i soka od limuna je takođe veoma efikasan tonifikator.

limun2
Omekšava i vlaži kožu

Mešavina limunovog soka, maslinovog ulja i meda je nevjerovatno sredstvo koje umiruje i hidrira kožu. Pomiješajte jednake dijelove soka od limuna, meda i maslinovog ulja. Masirajte kožu sa mješavinom  nekoliko minuta i isperite hladnom vodom. Takođe možete da primijenite ovu mješavinu na laktovima, kolenima i petama da ih hidrirate. Ostavite da odstoji 10 – 15 minuta, a zatim isperite.

Prije nanošenja soka od limuna na lice, uradite test flasterom. Mogući neželjeni efekti su peckanje ili prekomjerno isušivanje. U slučaju da sprovodite nekakvu terapiju kože, najbolje je da se obratite ljekaru za savjet.

limun3

 

Ne propustite