Nisu su svi Perkovići Thompson: Sandra izjavom UZDRMALA BALKAN 'Kakav užas, Srbi navijaju za Hrvate i obrnuto'

Druga strana sporta
Nisu su svi Perkovići Thompson: Sandra izjavom UZDRMALA BALKAN 'Kakav užas, Srbi navijaju za Hrvate i obrnuto'
.

Zlatna nije samo medalja, već i riječi ove djevojke koja je zadivila Balkan.

61264875-ivana-spanovic-atletika

Hrvatska atletičarka Sandra Perković ispisala je historiju atletike petim uzastopnim zlatom u bacanju diska, a prije toga imala je lijepu izjavu koja je vratila nadu u normalnije odnose.

gettyimages-590115674

0368ff8244e5cd543a19

U Srbiji i Hrvatskoj često se podozrivo ili negativno gleda kada sportisti iz ove dve zemlje navijaju jedni na druge, na šta je reagovala Perkovićeva, koja se inače druži sa našom Ivanom Španović.

ivaa

''Mislim, kakav užas, Srbi navijaju za Hrvate i obrnuto. Ma odlično ako se to nije nekome svidjelo. Obje države su tu gdje jesu zato što se nekim političarima nešto nije svidjelo. Sport ne poznaje granice, zato je normalno da navijamo za Noleta, on za “vatrene”, mi za vašu Ivanu, Milicu, vi za naše “barakude”, mi za vaše “delfine” - rekla je Perkovićeva za "Večernje novosti", poslavši još jednu poruku.

ivana-spanovic-sandra-perkovic-620x350

''Vulgarna ću možda biti, ali nije bitno da li je crno, bijelo, žuto, muško, žensko. Mi smo sportisti, svi se borimo jednim, sportskim srcem i svi smo iznutra od krvi i mesa. Mi ne dolazimo iz bogatih zemalja, mnogo teži put nam je bio svima i zato se držimo zajedno. Volimo se, pa šta?''

perkovic

Inače, Ivana i Sandra su svoje prijateljstvo posebno produbile na Olimpijskim igrama gdje su navijale jedna za drugu svim srcem.

''Navijat ću za nju kao uvijek, ne vidim nikakav razlog zašto ne bih. Moje srce je veliko kad ona pobjeđuje, kao što je i njeno kada to činim ja'' - rekla je Perković.

perkovic-spanovic-ajb-main

Odmah poslije tadašnjeg ekspresnog plasmana u finale, Ivana je uzvratila podršku.

''Mi smo višegodišnji prijatelji, na svakom takmičenju provodimo vrijeme zajedno. Koliko ona navija za mene, toliko i ja za nju i presretna sam zbog njene medalje.''

zna20160906-9104-copy

Ne propustite