U Bosni sutra oblačno s pljuskovima, u Hercegovini veći dio dana vedro

Vijesti
U Bosni sutra oblačno s pljuskovima, u Hercegovini veći dio dana vedro
.

U Bosni će sutra preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini će veći dio dana biti pretežno vedro.

Prijepodne kiša ili lokalni pljusak je moguć ponegdje na sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene gradom i jakim udarima vjetra.

Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini, uglavnom, umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 25 do 31, na jugu od 31 do 36 stepeni. 

U Sarajevu će sutra prijepodne biti umjereno, a poslijepodne pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 29 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 16 stepeni, Ivan-sedlo 28, Sarajevo 29, Gradačac, Srebrenica 30, Brčko, Bugojno, Livno, Tuzla, Doboj 32, Bihać, Sanski Most, Bijeljina, Trebinje 33, Banja Luka, Prijedor 34, Zenica 35 i Mostar 38,  saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Ne propustite