IZENAĐENJE

NASLIJEDIO JE STARU KUĆU OD ROĐAKA: Kad je ušao unutra i pogledao iza namještaja, SAMO JE ZANIJEMIO!

Objavljeno:10.08.2018 - 14:17
A A A Times Arial

Francuz je od preminulih rođaka naslijedio kuću, a onda se iznenadio kada je u njoj otkrio veliku riznicu zlatnih novčića i poluga vrijednih nekoliko miliona eura.

Zlato je bilo skriveno ispod namještaja u kupatilu.

1

– Bilo je tu ukupno 100 kilograma zlata: oko 5.000 zlatnih komada, dvije zlatne poluge od 12 kilograma i 37 zlatnih šipki od po kilogram. Bilo ga je svugde po kući i toliko je dobro sakriveno da ga ni ja nisam uspeo vidjeti – rekao je Nikolas Firfort, lokalni aukcionar.

Aukcionar je izjavio kako je plijen pronađen u kući vrijedan 3,5 miliona eura.

2

Blago je pronađeno sasvim slučajno kada je novi vlasnik, koji je želeo da njegov identitet i srodstvo sa prethodnim vlasnicima ostanu tajna, pokušavao da pomjeri nameštaj i kada je naletio prvo na omanji kovčeg pun zlatnih novčića sakriven u unutrašnjosti jednog komada nameštaja.

Nakon toga je našao bocu viskija koja je također bila puna novčića, a onda je našao zlatne poluge i šiške.

3

Kako se kasnije ispostavilo, zlato je kupljeno 1950. i 1960. godine a svi sertifikati o njegovoj kupovini takođe su pronađeni u kući.

Međutim, vlasnik je sada suočen sa velikim problemima.

4

Dužan je da plati plati 45% poreza za nasljedstvo, a moraće da plaća porez tri godine jer su njegovi preminuli rođaci sakrivali bogatstvo.

blog-lecours-538x2181

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia