Cijela zemlja u narančastom i žutom meteoalarmu: Evo kada stižu oluje, kiše i veliko zahlađenje

Region
Cijela zemlja u narančastom i žutom meteoalarmu: Evo kada stižu oluje, kiše i veliko zahlađenje
.

Već više od deset dana Hrvatsku prže visoke temperature koje su još na početku prošlog tjedna u naše krajeve stigle s toplinskim valom. 

vrucina

vrucina33

No za dobar dio zemlje napokon stiže osvježenje. Prije toga će ipak trebati izdržati još dan u kojem bi temperature na nekim mjestima mogle dosezati i 38 stupnjeva Celzijevih, što će ga uz današnji, činiti najtoplijim danom ove godine.

vrucina

Osvježenje stiže u drugom dijelu petka, a najnovije prognoze to potvrđuju. Za cijelu Hrvatsku upaljen je i narančasti i žuti meteoalarm, za veći dio zemlje zbog iznimno visokih temperatura, a za dio Hrvatske i zbog mogućnosti za grmljavinsko nevrijeme. 

nevrijeme5

nevrijeme3

Osim toga, temperature bi u dijelovima zemlje mogle pasti i za deset stupnjeva, navode u prognozo Zoran Vakula i Dragoslav Dragojlović za HRT.

munjeee123rfkisa

kisa

U subotu su pljuskovi mogući posvuda u unutrašnjosti, a ponegdje je moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme. Temperatura zraka će pasti, ponegdje drastično. Subotnje poslijepodne tako ponegdje u sjevernim krajevima unutrašnjosti može biti hladnije od petka i za 10 °C. Olujna nevremena osobito su moguća tijekom subote. Ipak, stabilnije vrijeme se očekuje već od nedjelje.

more-plaza-odmor-05

Ne propustite