ODLIČAN RECEPT ZA KUKURUZ KOJEM NEĆETE MOĆI ODOLJETI: Ne treba vam roštilj!
Ako vam je kukuruz omiljena ljetna poslastica, ovdje imamo odličan recept. Ne treba vam roštilj.
Da li ste ikad probali kukuruz iz pećnice?
Kukuruz iz pećnice je jednako ukusan, slastan i mirisan, a iza pripreme neće ostati previše nereda što će i samo uživanje učiniti daleko slađim.
Za pripremu kukuruza iz pećnice trebat će vam svega nekoliko sastojaka. Na količinu od četiri klipa, pripremite 100 g maslaca, jedan režanj češnjaka, žlicu sitno sjeckanog svježeg peršina, upalite pećnicu i pripremite foliju.
Pećnicu najprije zagrijte na 200 stepeni, pa u posebnoj posudici pomiješajte otopljeni maslac, protisnuti češnjak i sitno sjeckani peršin. Izrežite četiri veća komada folije. U svaki komad folije upakirajte po jedan klip kukuruza, premažite ga umakom od maslaca sa svih strana i dobro zatvorite kuteve folije kako bi se svi sastojci zadržali u paketiću.
Pecite potpuno zatvoreno oko 30 minuta, a zadnjih desetak otvorite foliju i pustite da kukuruz poprimi boju.
Jednostavno, brzo i bez nepotrebnog nereda. Kukuruz pripremljen na ovaj način odlična je ideja i zato što odjednom možete ispeći veće količine, pa će biti sjajna grickalica i uz druženje s najdražima.