SRAMOTNIJE OD OVOGA NE MOŽE: Slavni košarkaš Luka širi mržnju protiv Hrvata i Bošnjaka, NASTAO HAOS NA INSTAGRAMU!

Druga strana sporta
SRAMOTNIJE OD OVOGA NE MOŽE: Slavni košarkaš Luka širi mržnju protiv Hrvata i Bošnjaka, NASTAO HAOS NA INSTAGRAMU!
.

Dončić svojim sramotnim potezom prije dva dana razočarao sve koji su ga simpatizirali, posebno u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

465898773cfdc1c32103

Luka Dončić, porijeklom iz Slovenije, uvijek je oduševljavao svojim košarkaškim znanjem i talentom, te velikom glađu za pobjedama. Sa 19 godina u Europi je osvojio sve što se može osvojiti i otišao u NBA ligu gdje će od naredne sezone igrati u redovima Dallasa, zbog čega su Amerikanci i svi ljubitelji košarke uzbuđeni.

U Hrvatskoj je Luka stekao ogromne simpatije, tolike da ga se počelo uspoređivati s nikad prežaljenim košarkaškim genijem, Draženom Petrovićem.
doncic1

Ipak, Dončić je svojim sramotnim potezom prije dva dana razočarao sve koji su ga simpatizirali, posebno u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Naime, mladi slovenski košarkaš na svom Instagram profilu podijelio je sa fanovima kako uživa u pjesmama ozloglašenog srpskog pjevača Baje Malog Knindže, čovjeka čije pjesme na žestok način pozivaju na nacionalizam, čije su pjesme opijene mržnjom prema svemu hrvatskom i muslimanskom…

luki

Ipak, najbolji košarkaš Europe uživa u njegovim pjesmama.

doncic

“To Luka Srbine: Najbolji košarkaš Europe sluša Baju Malog Knindžu! Dončić u transu uz hit stan’te paše i ustaše”, naslov je na srpskom tabloidu Kuriru.

Inače, stihovi pjesme koju je Luka podijelio veličaju srpskog zločinca Dražu Mihailovića koji je tokom Drugog svjetskog rata pozivao na ubijanje Hrvata i Muslimana. Uz ove pjesme, Baja Mali Knindža uglavnom je slavu stekao pozivanjem mržnje i nacionalizma prema Hrvatima i Bošnjacima. Nakon ovog, sigurno da će Luka Dončić, inače čudesan košarkaš, izgubiti puno simpatija u Hrvatskoj i BiH. Pitamo se: Luka, Luka, što ti je to trebalo?!

luka-doncic-587x330

60d8898039985cb04fe7-luka-doncic

Ne propustite