ZBOG NESNOSNIH VRUĆINA NE MOŽETE OKA SKLOPITI: Ovaj trik sa PEŠKIROM će vam pomoći da zaspete za tren!

Porodica i zdravlje
ZBOG NESNOSNIH VRUĆINA NE MOŽETE OKA SKLOPITI: Ovaj trik sa PEŠKIROM će vam pomoći da zaspete za tren!
.

Dok temperature divljaju iznad 30 stepeni po cijeloj zemlji, evo šta sami možete da učinite kako biste olakšali nesanicu zbog nesnosnih vrućina.

Preko 50 posto ljudi ljetne vrućine navodi kao najveći razlog nesanice, otežanog uspavljivanja i čestih buđenja, ali zapravo postoje razni načini kako sebi možete da olakšate taj period.

nocno-znojenje-2-658x329

vrucina1

LEDENA FLAŠICA

Jedan od jednostavnijih je svakako punjenje plastične flaše hladnom vodom, na sličan način kao što zimi pomaže da se zagrijete flaša s toplom vodom.

Nakon što napunite flašu, stavite je u zamrzivač i pola sata pre odlaska u krevet ostavite je među čaršavima, kako bi ostali svježi i hladni.

vrucina

ZAMRZNITE PIDŽAMU

Stavite svoju pidžamu ili odeću u kojoj spavate u plastičnu kesicu te je odložite u zamrzivač na 15-ak minuta. Tako će vam dati osjećaj svježine i hladnoće. Isto možete uraditi i sa posteljinom.

BIRAJTE SAMO PAMUK

Vodite računa da posteljina i pidžama u kojoj spavate budu 100% pamuk. Sve druge kombinacije materijala su ljeti neprihvatljive.
zena-spavanje-810x405

MOKAR PEŠKIR

Ako su vrućine baš nesnosne i nema šanse da se rasladite, pokvasite hladnom vodom jedan poveći peškir i pokrijte se njime umesto pokrivačem. Efekat hlađenja će vam pomoći da zaspite brže i snizite temperaturu tijela.

znojenje

peskir-620x350

peskirr

peskir

menopausesweat

aad

aa

uno

1167385-nocna-mora-ls-s

pretjerano-znojenje-1

tropske-vrucine-cover

Ne propustite